20 - 21
ožu
Zagreb
Konferencijska dvorana Knjižnice Filozofskog fakulteta

Simpozij "Filozofija i muzika"

Zagreb | Konferencijska dvorana Knjižnice Filozofskog fakulteta

20 - 21.03.2024

Simpozij Filozofija i muzika

Simpozij “Filozofija i muzika”

share

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na studentski simpozij “Filozofija i muzika” koji će se održati 20. i 21. ožujka 2024. u Konferencijskoj dvorani Knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Simpozij “Filozofija i muzika” druga je komponenta istoimenoga projekta koji je nastao u suradnji studenatskih udruga NOUS i fusNota i koji za cilj ima u prvome redu potaknuti studente na znanstveno-istraživačko djelovanje i filozofijsko promišljanje tema koje se tiču odnosa filozofije i muzike.

Iz javnog poziva:
“Što se tematskog okvira tiče, on je već implicitno sažet u samom naslovu simpozija: “Filozofija i muzika” – odakle mogućnost dovođenja tog dvoga u odnos uopće? Kakva je narav toga odnosa? Može li se govoriti samo o filozofiji i muzici koje se jedna spram druge u odnos dovode tim veznikom “i” ili je pak moguće nešto što bi bila “filozofija muzike”? Što je predmet muzike? Što je predmet filozofije? Može li (i ako da, što može) filozofija reći o granicama muzike? Može li, s druge strane, muzika nešto reći o granicama filozofije?”

Dvodnevni simpozij će osim studenata ugostiti i plenarne izlagače: prof. dr. sc. Nadeždu Čačinovič, prof. dr. sc. Dalibora Davidovića, doc. dr. sc. Moniku Jurić Janjik i prof. dr. sc. Igora Mikecina.

Datum: 20. i 21. ožujka 2024.
Lokacija: Konferencijska dvorana Knjižnice Filozofskog fakulteta, Ivana Lučića 3, Zagreb
Ulaz: Besplatan
Link za online prijenos: Coming soon!

Prva komponenta projekta – tribina “Rođenje muzike” u Galeriji Kupola Gradske knjižnice: https://fb.me/e/4ZXMyxAa2
Treća komponenta projekta – svečani koncert u Koncertnoj dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu: https://fb.me/e/bKPjZfdAo
Projekt je sufinanciran od strane Studentskog centra u Zagrebu.

Sljedeći događaj