19
stu
Zagreb
Klub Močvara

Singrlice i Sudar Percussion Ensemble u Močvari

Zagreb | Klub Močvara

19. 11. 2023 | 20:00

Singrlice i Sudar Percussion Ensemble u Močvari

Singrlice i Sudar Percussion Ensemble u Močvari

share

Vrelo zvuka: Singrlice i Sudar Percussion Ensemble u klubu Močvara

Ulaznice:
Early bird do 1.11.2023.: 12,50 €
Pretprodaja: 15 €
Na dan događanja: 20 €

Vrelo zvuka ima čast da ugosti trostruke osvajačice nagrade Porin u kategoriji najboljeg etno albuma, zbor Singrlice, koje nam dolaze u pratnji Sudar Percussion Ensemblea s kojima su i snimile posljednji album “Folk & Roll” koji je objavljen prošle godine, a koji je ove godine ovjenčan Porinom za najbolji etno album.
Jedinstvena je ovo prilika da u Močvari vidimo višečlani glazbeni ansambl koji će nas odvesti u magično putovanje tradicijskom glazbom u novim aranžmanima.

Umjetnička organizacija Singrlice osnovana je 2006. godine te okuplja djevojke s dugogodišnjim iskustvom iz raznih folklornih društava. Privukla ih je zajednička ideja o povezivanju današnje glazbe s tradicijskim folklornim pjesmama, s ciljem pronalaženja puta do većeg dijela slušateljstva. Svoju ljubav prema folkloru djevojke su okrunile kolekcijom napjeva, uglavnom kajkavskog područja, poštujući izvornost i bogatstvo pjesme, i istovremeno ih odjenule u novo ruho suvremenih aranžmana. Tako su stare pjesme postale pristupačne novim generacijama, a Singrlice ne bježe od spajanja tradicijske glazbe s rockom, bluesom, jazzom i drugim ‘modernim’ žanrovima. Voditelj Singrlica je glazbeni pedagog Tomislav Jozić.

Singrlice su tijekom svih godina svojeg postojanja surađivale s mnogim sjajnim glazbenicima poput Matije Dedića, Ante Gela, Tomislava Golubana, Hrvoja Rupčića, Stjepana Večkovića i mnogih drugih, a svoj peti album “Folk & Roll” snimile su sa Sudar Percussion Ensembleom. Taj je ansambl Irena Paulus nazvala ‘najotkačenijom grupom muzičara na ovim prostorima’, a od 2010. godine imaju veliki broj nastupa, turneja i projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Njeguju poseban pogled na poznata djela klasične i popularne glazbe, a sada su, sa Singrlicama, napravili i album koji donosi zanimljive i uzbudljive aranžmane poznatih tradicijskih pjesama koje su sada predstavljene u novom ruhu. Kao što smo već to istaknuli, vrijednost ove suradnje prepoznat je i od glasača Porina pa u Močvaru dolaze aktualni nositelji titule najboljeg etno albuma u Hrvatskoj.

“Folk & Roll” je album kojim se tradicijska glazba ovog područja još jednom predstavlja u sasvim novom i neočekivanom izdanju, što je svojstveno Singrlicama, a sve to zahvaljujući inspirativnom, duhovitom i hrabrom zvuku udaraljki kakav je svojstven samo Sudar Percussion ansamblu.

Sljedeći događaj