09 - 10
velj
Mraclin
Kapela sv. Vida
Sisak
Bazilika sv. Kvirina

Siscia Vox Mundi: Soli Deo Gloria

Sisak | Bazilika sv. Kvirina

09 - 10.02.2024

Siscia Vox Mundi: Soli Deo Gloria

Siscia Vox Mundi: Soli Deo Gloria

share

Udruga Siscia Vox Mundi nastavlja s projektima u sezoni 2023. / 2024.  

Nakon vrlo uspješnih projekta Upoznaj Miletića (radionica i slušaonica za učenike osnovnih i srednjih škola na temu opusa sisačkog skladatelja Miroslava Miletića u sklopu 23. Dana glazbe Miroslava Miletića, voditeljice dr. sc. Jelena Blašković Galeković i Marija Zulić, prof.) te koncerta Rosite nebesa odozgor (koncert hrvatskih adventskih i božićnih pjesama u izvedbi zbora Siscia Vox Mundi uz orguljašku pratnju vlč. Roberta Jakice i zborovođe Ive Mihelić, prof.) slijedi nam koncert pod nazivom Soli Deo Gloria.

Koncert će se održati u petak, 9. veljače u 20h u Kapeli sv. Vida u Mraclinu, a u subotu 10. veljače u 18:30h u Bazilici sv. Kvirina u Sisku.

Projekt je osmišljen kao koncert sakralne glazbe za manji vokalni sastav a cappella. Voditeljica ansambla je dr. sc. Jelena Blašković Galeković, a članovi vokalnog sastava su profesionalni i amaterski glazbenici. Uz voditeljicu Jelenu Blašković Galeković, nastupaju i Monika Pranjić, Ivona Nemeth, Irena Mikšić, Dora Žarinčić, Luka Jajčinović, Iva Mihelić, Tihomir Prša, Juraj Vrkljan, Tomislav Bernić, Ivan Tominac i Luka Celić.

Program koncerta pažljivo je odabran. U želji da se predstavi što širi raspon sakralne vokalne glazbe, na programu će se naći neke poznatije skladbe ovog repertoara (Locus iste; A. Bruckner, Jesu Rex admirabilis; Palestrina), ali i djela nezaobilaznog J. S. Bacha (prema čijem najdražem geslu je i sam koncert nazvan), suvremenog skladatelja A. Pärta, hrvatskog svećenika i skladatelja I. Kokota te sisačkog skladatelja i svećenika Matije pl. Ivšića. 

Posebnog programa jest i izvedba djela crkvenog glazbenika, profesora na Učiteljskom fakultetu u Petrinji i člana vokalnog ansambla Siscia Vox Mundi, Tihomira Prše. Uz njegovu skladbu, koja je praizvedbu imala prije nekoliko godina, vrhunac programa jest praizvedba skladbe Memorare, skladatelja i svećenika fra. Branimira Novokmeta, koji je ovo djelo posvjetio ‘Jeleni i njenim sisačkim pjevačima’. 

Zahvaljujemo se svima koji su na bilo koji način pomogli u ostvarenju ovog projekta, poglavito Sisačkoj biskupiji i Bazilici sv. Kvirina u Sisku.

Sljedeći događaj

09
velj
Zagreb
Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)
Mangroove acoustic specijal – Klub kazališta Komedija