05
tra
Zagreb
Vintage Industrial Bar

Sjedinjene riječke promocije: 'Riječki novi val' i 'Kad je život bio novi val'

Zagreb | Vintage Industrial Bar

05 .2022

Sjedinjene riječke promocije: 'Riječki novi val' i 'Kad je život bio novi val'

Sjedinjene riječke promocije

share

U utorak, 5. travnja u 18 sati, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru održat će se zajedničke promocije antologije “Riječki novi val” i monografije Edija Jurkovića “Kad je život bio novi val”. Antologiju će predstaviti urednik reizdanja Bojan Mušćet dok će mu se u predstavljanju monografije pridružiti njezin nakladnik Dragan Ogurlić i autor Edi Jurković.
Antologija “Riječki novi val” sadrži obimnu kronologiju i nikad viđene fotografijame s riječke rock-scene, a upakirana je u atraktivan dizajn zatvorenog kartonskog boxa.
Među odabranim snimkama raspoređenih na 3 CD-a između ostalih su i ‘Braća Grimm i Andersen’ – zadnja pjesma grupe Denis & Denis s Marinom Perazić, drukčije verzije kultnih pjesama Laufera ‘Moja voda’ i Parafa ‘Zastave’ te najveći hitovi riječke novovalne scene; ‘Narodna pjesma’ – Paraf, ‘Vjeran pas’ – Termiti, ‘Sama’ – Cacadou Look, ‘Troje’ – Xenia, ‘Kao mačka’ – Fit i mnoge druge.
Monografija kultnoga riječkoga omladinskog magazina Val ‘Kad je život bio novi val’ koju potpisuje Edi Jurković posveta je alternativnoj medijskoj platformi koja je umnogome utjecala na stvaranje današnjega identiteta grada Rijeke.
Na gotovo 400 stranica monografija Edija Jurkovića ‘Kad je život bio novi val’ otkriva alternativnu povijest grada Rijeke u sedamdesetima i osamdesetima prošlog stoljeća. Knjiga je koncipirana tako da kronološki prati povijest Vala kroz svih njegovih 15 sezona, od 1975. do 1990.
Na promociji će ova i još nekoliko odabranih izdanja (Paraf: “A dan je tako lijepo počeo” LP, “Zastave” LP, box-set “Sabrana djela 1976.-1989.” i Grad box-set “best of & band on”) biti u prodaji po promotivnim cijenama.
Bit će ovo prigoda da se najavi i zajednički nastup Parafa i Grada, u sklopu koncertne promocije antologije i dvostrukog box-seta koja nas očekuje na istom mjestu, u četvrtak, 07.04., a bit će u prodaji i ulaznice.

Pozivamo vas na ugodno druženje i razgovor o ovim bogato pripremljenim i važnim izdanjima, a bit će i odlična prilika za ponijeti kući potpisane primjerke. 🙂
Ulaz slobodan!

Sljedeći događaj

05
tra
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana
Trio Elogio u Lisinskom