04
srp
Zagreb
Klub Močvara

Slim Cessna's Auto Club

Zagreb | Klub Močvara

04. 07. 2023 | 20:00

Slim Cessna's Auto Club

SlimCessnasAutoClub_Credit_MDRCKE_14

share

Na poslijepodnevnom suncu koje prži lopte od korijena odzvanja usamljeni lavež psa na lancu. Ostarjeli farmer blatnjavom rukom briše znoj s naboranoga čela, naćulio je uši. Sve glasnije dopire zvuk bendža i miris viskija ispred prašnjave karavane od koje zlodusi bježe u punom trku prema granici. Upućenima je jasno da to Slim Cessna’s Auto Club još jednom dolazi u Močvaru.

Slim Cessna jednom je glazbu svoga benda usporedio s krajobrazom Colorada: “vidite oluju koja dolazi izdaleka, ali ipak se može sručiti na vas velikom brzinom”. U međuvremenu Slim Cessna’s Auto Club postali su već ustaljenim gostima na zagrebačkim pozornicama i moglo bi se reći da užurbanim koracima grabe prema kultnom statusu među domaćom publikom. Isto tako, sve nas češće posjećuje i njegov kolega iz benda, Munly Munly, koji je posljednji put u Močvaru dojahao krajem prošle godine sa svojim pratećim sastavom The Lupercalians. Obojica su prepoznali specifičnu prijemčivost europskog istoka za mračnu gotiku američkoga Juga i njihovu glazbu sastavljenu u jednakoj mjeri od pasaža iz Biblije i krijumčarenog “moonshinea” koja bi mogla poslužiti kao soundtrack nekog od romana Flannery O’Connor.

U svojim izvedbama Slim i Munly djeluju poput dvojice propovjednika čiji vatreni gospel uz zvuke bendža istjeruje vraga iz publike, a koja pak zauzvrat iz koncerta u koncert u sve većem broju prati njihove fešte na kojima se estetika karnevala spaja s onom tabernakulom. Ako prethodno niste, upravo vam je pružena još jedna prilika da se i sami uvjerite zašto je tako kad u utorak 4. srpnja Slim Cessna’s Auto Club po treći put u Zagreb dostavi svoje u ruho od folka i gospela do countryja i rock and rolla obavijene pjesme o grijehu subotnje večeri i iskupljenju nedjeljne mise, ali i one o “cjepivima, prelasku granice, razrokima, transvestitima, zubima i psima”.

Sljedeći događaj

05
srp
Zagreb
Vintage Industrial Bar
Vintage Trouble