08 - 09
ruj
Dubrovnik
Lovrijenac

Sonic Festival

Dubrovnik | Lovrijenac

08 - 09.09.2022

Sonic Festival

IMG_5250

share

Početkom rujna Dubrovnik se iznova potvrđuje kao nezaobilazna destinacija za sve ljubitelje elektronske glazbe! Na Dubrovačkoj tvrđavi Lovrjenac, jednoj od impresivnijih lokacija u Hrvatskoj, SONIC festival predstavlja svoje prvo izdanje u konceptu Sunset Sessiona. Organizatori su osmislili model „From Fort to Fort“ koji donosi plesni koncept u kojem posjetitelji ‘migriraju’ od jedne impresivne lokacije, točnije, tvrđave, do druge, a sveukupno 12 sati programa koji će se odvijati na Lovrjencu i Revelinu niti jednog posjetitelja SONIC festivala neće ostaviti ravnodušnim.

Na jednoj od najljepših lokacija na otvorenom, tvrđavi Lovrjenac, program pod nazivom Sunset Session počinje u 17 sati, i traje do ponoći, nakon čega se, pod nazivom Midnight Session, zabava seli u kultni Culture Club Revelin unutar impozantnih zidina tvrđave Revelin. Ideja SONIC Sunset Sessiona je da posjetitelji uživaju u kvalitetnoj elektronskoj glazbi, na otvorenom, unutar povijesnih jezgri impozantnih lokacija.

SONIC festivala predvode zvučna imena svjetske i regionalne techno i house scene. Tako će se u četvrtak, 8. rujna, na pozornicu tvrđave Lovrjenac popeti jedan od najtraženijih DJ-eva Ibize – JAMIE ROY. Jamie Roy je nezaobilazno ime moderne elektro scene i svojim setovima prenosi elektroničku glazbenu kulturu u svim njezinim oblicima. Uz popularnog Roya, 8. rujna svoje beatove će zavrtiti i Danijel Čehranov – jedan od najtraženijih beogradskih DJ-eva, kao i jedan od najuspješnijih regionalnih muzičkih producenata. Lokalni support 8. rujna predstavljaju Brigitta&MattButt te DJ Bozzo.

U petak, 9.rujna, nastupit će jedan od najtraženijih svjetskih DJ-eva, Il grande MARCO FARAONE, koji će svojom techno vibrom zasigurno potvrditi svoj status jednog od najpriznatijih i najcjenjenijih imena modernog techna. Uz legendarnog Faraonea 9.rujna će nastupiti i sveprisutniji zagrebački DJ NEROA koji iza sebe ima nastupe na svim većim festivalima u Hrvatskoj i regiji, a pridružit će mu se i DEA TOSH sa svojim house ritmovima koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Na Midnight Sessionu 8. rujna u Culture Clubu Revelin za DJ pult staje DANCEletric koji svoju ‘vladavinu’ plesnim podijem Revelina upisuje već 11. godinu za redom, ne bez razloga. Obožavan je zbog svojih intenzivnih house sesija s povremenim izletom u techno vode, sve pod zajedničkim nazivnikom najboljeg ‘clubbinga’ koji se može zamisliti. Uz njega, plesnim ritmovima posjetitelje Revelina budnim će do ranih jutarnjih sati ‘držati’ također omiljeni rezident DJ-i, Speed i Bozzo.

U petak 9. rujna u klubu Revelin nastupaju Phil&Derek, začetnici svjetski poznate platforme i projekta Cercle. Cercle se u elektronskom svijetu prati kao plesni kult u kojem se spajaju nevjerojatne lokacije s vrhunskom glazbom i hipnotizirajućim DJ interpretacijama a njihovi sessioni i setovi samo na Youtubeu do sada su pregledani čak 622 milijuna puta! Nakon rasprodanog prošlogodišnjeg senzacionalnog nastupa na terasi tvrđave Revelin ove godine preuzimaju main stage unutar zidina kluba dok će uz njih večer dodatno začiniti DANCElectric, El-Maar i Funfakt.

Ulaznica za SONIC sunset session, za oba dana, mogu se kupiti putem ENTRIO sustava.

Sljedeći događaj

08 - 11
ruj
Zagreb
Tvornica kulture
Brijačnica 2022.