28
lis
Zagreb
Aquarius

Souls Of Mischief i Non Phixion u Aquariusu

Zagreb | Aquarius

28. 10. 2023 | 20:00

Souls Of Mischief i Non Phixion u Aquariusu

Souls Of Mischief i Non Phixion u Aquariusu

share

Proslava 50 godina Hip Hopa i 30 godina Blackouta u klubu Aquarius uz američke legende Souls Of Mischief i Non Phixion

U godini kada Hip-Hop slavi 50. rođendan, organizacija Blackout Hip Hop se u punoj snazi vraća u prostore zagrebačkog hrama Hip-Hopa, klub Aquarius, da proslave 30 godina rada te dovode legendarna imena s američke scene – Souls Of Mischief i Non Phixion.

Nakon rođenja radijske emisije Blackout 1993. godine na nekadašnjem Radiju 1 i kasnijeg angažmana na Radiju 101, entuzijasti Phat Phillie (Filip Ivelja) i DJ Frx (Kristijan Frković) kreirali su temelje za ozbiljan razvoj i progres Hip-Hop kulture, ne samo u Hrvatskoj, već i u cijeloj regiji. Trideset godina kasnije Blackout je i dalje aktivan u obliku svjetski poznatog websitea blackouthiphop.com, ali prije svega kao organizator Hip-Hop evenata u Zagrebu i regiji. Ta duga tradicija koncerata broji preko 100 aktova s američke scene, kao što su Big L,
O.C., Busta Rhymes, Redman i Method Man, Wu-Tang, DJ Premier, DJ Jazzy Jeff, De La Soul… od kojih je većina održana baš u klubu Aquarius.

Uoči globalne proslave 50 godina Hip-Hopa, Aquarius će 28.10.2023. ponovo postati epicentar okupljanja ljubitelja hip-hop kulture. U skladu s prethodnim organizacijskim postignućima, ove će godine zagrebačka publika biti počašćena koncertima dvaju legendarnih američkih grupa – Souls Of Mischief i Non Phixion.

Američkim rap velikanima atmosferu će zagrijati domaće snage – Jantar (ONI) i mladi BARS, dok će se njima pridružiti domaćin Phat Phillie, DJ Frx, Re:tro flava i Marvel za DJ pultom.

Karte za ovako bogatu hip-hop večer kreću u prodaju od 2. listopada na ticketing servisu Stereoticket. Vrata se otvaraju u 20h, koncert kreće u 21h, a afterparty je od ponoći na dalje u clubu Aquarius.

Sljedeći događaj