13
lis
Zadar
Kneževa palača

Španjolska pjesma i zarzuela

Zadar | Kneževa palača

13. 10. 2022 | 19:30

Španjolska pjesma i zarzuela

unnamed

share

Koncert Španjolska pjesma i zarzuela, na rasporedu u četvrtak13.10. u 19:30 u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači, donosi program španjolske glazbe u rasponu od obrada pjesama iz Španjolskoga rata za neovisnost iz pera romantičarskoga gitarista Fernanda Sora, preko skladbi nadahnutih španjolskim folklorom velikana španjolske glazbe Manuela de Falle i Joaquína Rodriga, do skladbi Katalonca Xaviera Monsalvatgea prožetih kubanskim koloritom, zaključno s izborom pjesama iz španjolskih komičnih opera (zarzuela) čiji su autori Federico Moreno-Torroba, José Serrano i Ruperto Chapí.

Sopranistica iz Dominikanske Republike Nathalie Peña-Comas studirala je klavir i flautu na Nacionalnom konzervatoriju za glazbu i pjevanje na Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču. U bogatoj karijeri ističu se nastupi uz Andreu Bocellija i Ramóna Vargasa. Objavila je četiri albuma i osvojila nekoliko nominacija za nagrade Latin Grammy.

Španjolski violinist Guillaume Pasch završio je studij violine Sveučilištu za glazbu i izvedbene umjetnosti u Beču i poslijediplomski studij na Moskovskom državnom konzervatoriju Čajkovski. Nastupao je kao solist u prestižnim dvoranama kao što su Konzerthaus u Beču, Velika dvorana Moskovskog konzervatorija, Zaklada Juan March u Madridu, Crystal Hall Asahikawa i Nippon Foudation u Japanu.

Kolumbijac Sergio Posada-Gómez studirao je klavir i teoriju glazbe Institutu de Bellas Artes u rodnome Medellínu. Godine 1982. preselio se u Beč gdje je završio studij čembala i klavira. Zaposlen je kao magistar korepeticije na Sveučilištu za glazbu i dramsku umjetnost u Beču. Od 2012. godine suradnik je na Iberoamerican Philharmonic Academy — Iberacademy u Medellínu.

Koncert se održava uz potporu Veleposlanstva Španjolske u Zagrebu i bečkog Instituto Cervantes.

Ulaznice su dostupne na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr te na info-pultu Providurove palače, na dane 11., 12. i 13.10. od 11-13 i 17:30-19:30 sati. U prodaji su i pretplatničke kartice za 10 koncerata po izboru za 400 kuna (53,09 €).

Sljedeći događaj

13 - 14
lis
Zagreb
Dom sportova – Mala dvorana
Hladno Pivo u Zagrebu