11
kol
Split
Meštrovićeve Crikvine – Kaštilac

Splitsko ljeto: Sanctus Domnio

Split | Meštrovićeve Crikvine – Kaštilac

11. 08. 2023 | 21:00

Splitsko ljeto: Sanctus Domnio

Mandolinski-orkestar-Sanctus-Domnio

share

Mandolina Croata naziv je projekta Gradskog mandolinskog društva Sanctus Domnio iz Splita koji zauzima primarni aspekt djelovanja ovog Društva. Započet je 2009. godine s ciljem objedinjenja skladbi suvremenih hrvatskih autora skladanih izvorno za mandolinske orkestre u program ciklusa koncerata Mandolina Croata.

Obuhvaća glazbena djela domaćih, svjetski priznatih autora kao što su Vlado Sunko, Marin Katunarić, Gordan Tudor, Tomislav Kalebić, Ivan Božičević, Pavle Sviličić, Bruno Matijašević, koji su nemali broj kompozicija i praizvedbi posvetili upravo mandolinskom orkestru Sanctus Domnio, ali i hrvatskih autora poput Borisa Papandopula, Luke Sorkočevića, Josipa Hatzea, Ive Tijardovića i dr., čija su djela rado prihvaćena i često su dio repertoara ovog orkestra.

Cilj Mandoline Croate jest što veći broj mladih zaintrigirati i upoznati s hrvatskim glazbenim pismom, stimulirati glazbeno stvaralaštvo s područja suvremene glazbe za mandolinu i mandolinske orkestre te poticati zainteresirane skladatelje i glazbenike da se okušaju u skladanju za mandolinu i mandolinski orkestar, imajući u fokusu opći interes za kulturni razvoj.

Sljedeći događaj

12
kol
Pula
Arena
Dino Merlin