20 - 21
ruj
INOZEMSTVO
Bruxelles i Maastricht

Srđan Bulat u Bruxellesu i Maastrichtu

INOZEMSTVO | Bruxelles i Maastricht

20 - 21.09.2023

Srđan Bulat u Bruxellesu i Maastrichtu

share

Koncertni umjetnik Srđan Bulat će u srijedu, 20. rujna 2023. godine,održati solistički recital u sklopu ciklusa koncerata Citizens’ Garden Concert, koji se već dugi niz godina odvija u Bruxellesu pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta.
Ovaj svjetski priznati koncertni gitarist predstavit će se skladbama talijanskih, latinoameričkih i španjolskih majstora za čije je izvedbe primio brojna međunarodna priznanja te djelima hrvatskih skladatelja, čija djela uvijek redovito promovira na domaćim i međunarodnim koncertnim pozornicama.
Dan nakon koncerta u Bruxellesu, Bulat će održati i recital u Lutherse Kerk u nizozemskom Maastrichtu. u četvrtak, 21. rujna 2023. godine. Više informacija o programima ovih koncerata možete pronaći na sljedećim web poveznicama:
Srđan Bulat (Split, 1986.) stekao je naobrazbu u splitskoj Srednjoj glazbenoj školi „Josip Hatze“ i Općoj gimnaziji “Marko Marulić”, te na Umjetničkoj akademiji u Splitu (gdje je dobio i Rektorovu
nagradu Sveučilišta u Splitu za akademsku godinu 2006./2007.). Godine 2010. diplomirao je gitaru na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Dobitnik je Dekanove nagrade, Rektorove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2009./2010. i priznanja Summa cum laude za najboljeg studenta generacije.
U srpnju 2014. godine diplomirao je s pohvalama na Royal Academy of Music u Londonu, kao prvi gitarist s ovih prostora koji je dovršio poslijediplomski studij na ovo j u s t a n ov i , u j e d n o j e d n o j o d najprestižnijih glazbenih akademija na svijetu. Srđanov studij u Londonu omogućila je organizacija ABRSM, kao najboljem međunarodnom kandidatu (neovisno o instrumentu) na audiciji za poslijediplomski studij. U rujnu 2015. godine završio je poslijediplomski specijalistički studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, na kojemu je glavna tema njegovog specijalističkog rada bila ‘Analiza odabranih skladbi hrvatskih skladatelja za gitaru u razdoblju nakon 1970. godine’.
Srđan je osvajač najviših nagrada na gotovo svim najprestižnijim svjetskim natjecanjima za klasičnu gitaru: ‘Francisco Tarrega’ u Benicassimu, ‘Michele Pittaluga’ u Alessandriji, ‘Fernando
Sor’ u Rimu, ‘Julian Arcas’ u Almeriji, ‘Alhambra’ u Valenciji, ‘Gredos San Diego’ u Madridu, ‘Maurizio Biasini’ u Bologni. Na ovim natjecanjima osvojio je i brojne specijalne nagrade, među
kojima se posebno ističu nagrade za najbolju interpretaciju španjolske glazbe. Dobinik je gotovo svih domaćih nagrada za mlade umjetnike; pobjednik natjecanja „Ferdo Livadić“ i
Tribine „Darko Lukić“ te godišnje nagrade „Ivo Vuljević“.
Svirao je kao solist sa Zagrebačkom filharmonijom, Splitskim komornim orkestrom, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, „Cantus” ansamblom, orkestrom „Vivaldi” iz Alessandrije i orkestrom Opere iz Valencije, te održao brojne solističke recitale diljem svijeta (Madrid, Rim, Dublin, Kopenhagen, Oslo, Kairo, New York, Chicago, Toronto, Helsinki).
U ožujku 2011. godine snimio je u Londonu svoj prvi profesionalni CD za izdavačku kuću „RTVE Música” Španjolske državne radiotelevizije, dok je godinu dana nakon toga snimio i CD za uglednu izdavačku kuću Naxos, koji je službeno izdan u rujnu 2012. godine.
Od 2018. godine redoviti je član Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika.

Sljedeći događaj

21
ruj
Zagreb
Peti Kupe
nemanja u Petom kupeu