18
lip
Zagreb
AKC Attack

Stonebride, Moraines, Plastic Knives

Zagreb | AKC Attack

18. 06. 2022 | 19:00

Stonebride, Moraines, Plastic Knives

plastic knives

share

Opa! Što se to skuhalo za jednu vruću subotu u lipnju. Gig na kojem će biti mikrofona viška, ali zato energije definitivno ne manjka!
18.06. 19:00h
-veliko dvorište Medike
-pretprodaja 55kn, na ulazu 70kn
link: https://core-event.co/…/stonebride-moraines-plastic…/

x Stonebride, heavy rock/alternative psych/stoner/doom prog
x Moraines, instumentralni math/prog rock/postrock
x Plastic Knives, electro-rock/insturmental/experimental
——————————
𝗦𝘁𝗼𝗻𝗲𝗯𝗿𝗶𝗱𝗲 kao snažna podloga na europskoj glazbenoj sceni djeluje od zime 2005.g. Inovativnim pristupom rock glazbi miješajući je s raznim drugim (pod)žanrovima kao što su psych, stoner, alternative, prog, sludge, doom ili grunge kroje vlastiti glazbeni put skoro 17 godina. Mjesečne te kratke turneje uz klupske i festivalske nastupe uz direktno dijeljenje pozornica kao izravna podrška žanrovski utjecajnim bendovima poput: Monster Magnet, Karma To Burn, Kyuss Lives!, Yawning Man, Elder, Black Math Horseman, True Widow, Stinking Lizaveta, Mos Generator, Suma, Colour Haze, Glowsun, 1000 Mods i mnoge druge koje su susreli na svom putu, etabilirali su Stonebride kao snažan entitet koji 𝘇𝘃𝘂𝗸𝗼𝗺, 𝗽𝗿𝗶𝘀𝘁𝘂𝗽𝗼𝗺 𝗶 𝗴𝗹𝗮𝘇𝗯𝗼𝗺 𝘁𝗿𝗲𝗯𝗮𝘁𝗲 𝗶𝘇𝗻𝗼𝘃𝗮 𝗱𝗼𝘇̌𝗶𝘃𝗷𝗲𝘁𝗶 𝘂𝘇̌𝗶𝘃𝗼 𝘀̌𝘁𝗼 𝘃𝗶𝘀̌𝗲 𝗽𝘂𝘁𝗮.
BC: stonebride.bandcamp.com
FB: facebook.com/stonebrideband
IG: instagram.com/stonebride
YT: youtube.com/stonebrighter
𝗠𝗼𝗿𝗮𝗶𝗻𝗲𝘀 su često hvaljeni kao jedan od eklektičnijih i raznovrsnijih bendova proizašlih iz zagrebačke underground scene. Bend čine Mario Mlakar (bubanj), Goran Rusmir (bas gitara), Domagoj Šekelja i Petar Pečur (gitare). Prvi EP iz 2008., „The Perfect Pantheon of Absence“ nastao je pod utjecajem vala stoner rocka i post-metal bendova i prvi je materijal tog žanra u Hrvatskoj. Trenutni glazbeni pristup benda izbjegava jednostavnu žanrovsku odrednicu, no u njemu bi podjednako za sebe nešto mogli pronaći 𝗹𝗷𝘂𝗯𝗶𝘁𝗲𝗹𝗷𝗶 𝗺𝗮𝘁𝗵, 𝗽𝗿𝗼𝗴 𝗶 𝗽𝗼𝘀𝘁-𝗿𝗼𝗰𝗸𝗮, 𝗵𝗲𝗮𝘃𝘆 𝗺𝗲𝘁𝗮𝗹𝗮 𝗶𝗹𝗶 𝗽𝗼𝘀𝘁-𝗵𝗮𝗿𝗱𝗰𝗼𝗿𝗲𝗮 u svim svojim varijacijama kroz posljednje dvije dekade. Zvukom danas to zahvaća široku paletu od Deftonesa i Russian Circlesa, preko The Dillinger Escape Plana, pa do kultnih Neurosisa. Nedavno objavljeni singlovi “Burn The Boats / Happy End For A Broken Machine” izdani su digitalno, te zajedno s prošlogodišnjim “The Brute / Human, Titan” koji su dostupni i na vinilu, najavljuju dugosvirajući album „Future Histories“ čija se objava i konačno diskografsko predstavljanje Morainesa široj publici očekuje na jesen.
BC: https://moraines.bandcamp.com/
FB: https://web.facebook.com/moraines
IG: https://www.instagram.com/morainesmusic/
YT: https://www.youtube.com/watch?v=0id0hcc0TYc
𝗣𝗹𝗮𝘀𝘁𝗶𝗰 𝗞𝗻𝗶𝘃𝗲𝘀, electro-rock bend iz Zagreba. Damjan Vujaklija (gitara/elektronika) i Nikola Babić (bubnjevi) povezuju eksperimentalne rock slojeve, sonične kulise različitih smjerova 𝗲𝗹𝗲𝗸𝘁𝗿𝗼𝗻𝗶𝗸𝗲 𝗶 𝗽𝗼𝘃𝗿𝗲𝗺𝗲𝗻𝗼 𝗽𝘀𝗶𝗵𝗼𝗱𝗲𝗹𝗶𝗰̌𝗻𝗲 𝗲𝗳𝗲𝗸𝘁𝗲, 𝘂𝘃𝗶𝗷𝗲𝗸 𝘃𝗼đ𝗲𝗻𝗶 𝘇𝘃𝘂𝗸𝗼𝗺 𝘁𝗲𝘀̌𝗸𝗶𝗵, 𝗺𝗮𝘀𝗻𝗶𝗵 𝗯𝘂𝗯𝗻𝗷𝗲𝘃𝗮 𝗶 𝗽𝗼𝘃𝗿𝗲𝗺𝗲𝗻𝗶𝗺 𝗽𝗼𝗹𝗶𝗿𝗶𝘁𝗺𝗶𝗰̌𝗻𝗶𝗺 𝗲𝗸𝘀𝘁𝗿𝗮𝘃𝗮𝗴𝗮𝗻𝗰𝗮𝗺𝗮. Plastic Knives su bend koji vas vozi kroz razne krajolike glazbenih struja, a svaka iduća vožnja otkriva nešto novo. Prošle godine u travnju izdaju album “We Used To Do It (Live)” popračen s čak 3 koncerta u Močvari i nastupom u dvorištu Medik pod vedrim nebom. Bend trenutno promovira aktualni energičan album “We Used To Do It (Live)” koji je publika odličn prihvatila kao koncertni repertoar i kao koncept.
BC: https://plasticknives.bandcamp.com/
FB: https://web.facebook.com/plasticknivessuck/
IG: https://www.instagram.com/plastic.knives/
YT: https://youtu.be/hjOqa3asf9A
——————————
Program sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2
——————————
www.attack.hr
www.instagram.com/akc.attackklub

Sljedeći događaj