02
ožu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Studio 54 Tribute: Disco Symphony Fever u Lisinskom

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

02. 03. 2024 | 20:00

Studio 54 Tribute: Disco Symphony Fever u Lisinskom

Studio 54 Tribute: Disco Symphony Fever

share

Studio 54 Tribute: Disco Symphony Fever u Lisinskom

STUDIO 54 TRIBUTE hommage je disko eri i najpoznatijem diskoklubu na svijetu – legendarnom newyorškom STUDIJU 54, koji će zaživjeti u punom sjaju i blistavoj pjevačko-plesnoj postavi mladih hrvatskih umjetnika! Oni će izvesti četrdeset disko hitova uz blještave kostime i koreografiju jedinstvenog Alena Sesartića, a sve pod vodstvom umjetničkog ravnatelja, maestra Igora Tatarevića.

Projekt okuplja deset solista, među kojima i mlade snage renomiranih hrvatskih izvođača mlađeg naraštaja: Albina, Tara Thaller, Ana Uršula Najev, Josip Palameta, Goran Orešković, Laura John, Lara Demarin, Ivana Duvnjak Akamatsu, Marija Tatarević i Vana Beara dočarat će atmosferu diskoteka s hitovima uz koje su generacije plesale, odrastale i slavile život.

Uz simfonijski orkestar od tridesetak glazbenika, za disco groove groznicu pobrinut će se vrhunski band: Filip Vincek i Ante Škurla na električnim i akustičnim gitarama, Luka Brodarić na bas-gitari, Marko Palameta na klavijaturama i sampleru te Toni Lesko i Marin Gregov na bubnjevima i perkusijama.

Za umjetničke koreografije pobrinuo se koreograf Alen Sesartić, čiji je rad prepoznat diljem Hrvatske i inozemstva. Glazbenu partituru i aranžmane četrdeset disko hitova potpisuje maestro Igor Tatarević, predsjednik umjetničke organizacije ITTRIBUTE ORCHESTRA PROJECT i autor uspješnih simfonijskih Tribute projekata posvećenih bendovima Queen, The Beatles i ABBA.

Više od same glazbe, disko je bio kulturološki pokret oslobođen od stigmi prethodnih vremena, u kojem se pojedinac na plesnom podiju mogao izraziti slobodno, uz beskrajnu plejadu songova koji su pečat vremena i ostavštine jedne minule pop-kulture.

Najpoznatiji klub na svijetu STUDIO 54 bio je centar slobode, hedonizma, plesa i diskoglazbe, a na jednu večer seli se s Manhattana u Lisinski!

Sljedeći događaj

02
ožu
Zagreb
AKC Attack
Mika Oki @ AKC Attack