11
velj
Zagreb
HUB385

SUGFEST: Lunapark i DJ E-Base

Zagreb | HUB385

11. 02. 2024 | 10:00

SUGFEST: Lunapark i DJ E-Base

SUGFEST: Lunapark i DJ E-Base

share

U okviru programa SUGFEST – Senzorički ugođen glazbeni festival, u nedjelju 11. veljače u zagrebačkom prostoru za evente HUB385 (Ulica Franje Petračića 6) održat će se prvi koncert rock i elektroničke glazbe koji je  razglasom, rasvjetom i umjetničkim instalacijama u prostoru/popratnim umjetničkim sadržajima prilagođen  potrebama djece i mladih s teškoćama u razvoju i disfunkcijom senzoričke integracije.  

Osnovna je svrha programa SUGFEST – Senzorički ugođen glazbeni festival uspostaviti inovativni model  dostupnosti koncerata/festivala rock i elektroničke glazbe za djecu i mlade u dobi od 13 do 22 godine s teškoćama  i disfunkcijom senzoričke integracije, temeljen na hibridnim umjetničkim praksama, univerzalnom/senzoričkom  dizajnu i poticanju inkluzije s djecom/mladima urednog razvoja u konzumiranju specifičnih kulturnih sadržaja. 

Na prvom koncertu nastupaju: 

  • Lunapark – virovitičko-zagrebački rock bend koji spaja elemente elektroničke i eksperimentalne glazbe s  jednostavnošću forme popularne glazbe te kombinira zvukove klasičnog rock benda sa suvremenim načinom  stvaranja i aranžiranja glazbe 
  • DJ E-Base – umjetničko ime Emira Bešića, jednog od najpoznatijih hrvatskih DJ-eva i glazbenih producenata. 

Osim glazbenog sadržaja, za posjetitelje s teškoćama u razvoju bit će osigurane i tzv. calm-down (smirujuće,  opuštajuće) zone s popratnim umjetničkim sadržajima a kojima će oni moći pristupiti tijekom izvedbe koncerta  uslijed mogućeg senzoričkog (osjetilnog) prezasićenja zvukom (glazbom), svjetlom (rasvjetom) ili drugim  elementima u prostoru. Kako bi se ostvarila inkluzija s djecom/mladima urednog razvoja u konzumiranju  ponuđenih kulturnih sadržaja, koncertu će prisustvovati i učenici Humanističke gimnazije iz Zagreba, privatne  srednje škole s pravom javnosti. 

Program SUGFEST u partnerstvu provode udruga SVIMA, umjetnička organizacija Oblikovna likovna radionica  Plemenitaš i Udruga „Multimedijalist“ (nakladnik internetskog radija Radio 808), a sufinancira ga Ministarstvo  kulture i medija Republike Hrvatske na temelju rezultata Javnog poziva za predlaganje programa koji omogućuju  pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu/mlade s teškoćama u razvoju u 2023.  godini. 

Sljedeći događaj

11
velj
Zagreb
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu
Richard Strauss: Elektra u HNK Zagreb