07
ožu
Zagreb
Dva osam

Šumski & Marinada u Dva osam

Zagreb | Dva osam

07. 03. 2022 | 19:00

Šumski & Marinada u Dva osam

share

Šumski su davne 1991. godine osnovali Kornel Šeper i Marin Juraga, a status kultnog zagrebačkog benda donio im je njihov drugačiji i sasvim jedinstven zvuk nastao pod utjecajem cijelog niza glazbenih stilova – od afra, krauta, new wavea, avant-popa, prog-rocka pa sve do glazbe iz crtanih filmova. Osim u Hrvatskoj, nastupali su u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Mađarskoj, Nizozemskoj, Češkoj, Belgiji, Makedoniji, Bugarskoj, Švicarskoj, Danskoj, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Šumski su objavili pet albuma – “Lov na vile”, “Safari”, “Baba spava”, “Ronioci” te posljednji “Ostrvo ledenog kita” iz 2018., čija je krilatica “Za depresivno vrijeme – veseli depresivni hitovi!”.
Novi uzlet benda obilježile su svirke po važnijim festivalima u regiji – Exit, INmusic i SuperUho, kao i fantastične recenzije albuma u hrvatskim i slovenskim medijima te prisustvo na skoro svim listama albuma godine. Neumorni Šumski bili su koncertno aktivni i za vrijeme pandemije odsviravši koncerte u Osijeku, Sisku, Varaždinu, Rabu, Virovitici i Zagrebu. Prošle godine obilježili su čak 30 godina djelovanja. Trenutno snimaju novi, 6. album, a nedavno su snimili muziku za dječji animirani film “Pisma na kraju šume”.
– – – – – – – – – –
Marinada je glazbeni sastav iz Rijeke, nastao 2003 godine. Članovi su: Marin Alvir (vokal, el. Gitara) Robert Merlak (sampler, fx), Marko Čavrak (prat. vokal, sintesajzer) i Saša Matić (prat. vokal, perkusije). Glazba Marinade se zasniva na eksperimentiranju različitih vrsta glazbenih žanrova (pop, elektronika, a capella…). U dosadašnjem radu, objavili su 30-ak studijskih albuma, većinom za nezavisnu etiketu Slušaj najglasnije!
Marin: “Na nastupu u Zagrebu, klubu Dva Osam ćemo prezentirati novi materijal albuma ‘Gubljenje vremena’ koji je u fazi miksa i koji bi trebao izaći ovo proljeće. Također ćemo odsvirati i neke naše marinirane hitove sa naglaskom na album ‘Marinada na vrućem krovu’ (2019), kojeg smo radili zajedno s Qwertyjem.”
– – – – – – – – – –
Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je poradi kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji.
Cijena ulaznice: 50 kn u pretprodaji, 70 kn na ulazu u klub.
Koncert organizira riječki Distune promotion.
Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Sljedeći događaj

08
ožu
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Danijela Martinović