23
velj
Zagreb
Peti Kupe

SUN U

Zagreb | Peti Kupe

23. 02. 2023 | 20:00

SUN U

unnamed (12)

share

Talentirana zagrebačka producentica i glazbenica SUN U (Sanja Šiljković) krajem prošle godine objavila je svoj dugoočekivani drugi po redu studijski album “Beton”. Album je naišao na pohvale publike i kritike, a po prvi puta pjesme će live zaživjeti u zagrebačkom klubu Peti Kupe 23. veljače.

“Period nastanka albuma bio je turbulentan, počevši sa snimanjem spota za “T.R.A.G”, onaj zadnji vikend prije nego smo svi ušli u karantenu. Iza toga je sve nekako krenulo naopako; koronavirus, karantene, jedan potres, pa drugi potres, pa opća izgubljenost što je bitno, što ne, pitanje egzistencije, financija, apsolutno je sve nekako došlo pod hrpu upitnika.

Bilo mi je teško sve “prevaliti” i bilo što izbaciti van vidljivo skoro godinu i pol dana, ali sam cijelo to vrijeme radila na novom materijalu bez prestanka. Mislim da je materijal “zreliji” ovaj put. Ne kažem da na prvom albumu nije bio, samo mi se čini da je ipak sad sve sjelo na svoje mjesto i da je stil ipak malo više isfiltriran.”, o albumu je ispričala SUN U te nastavila:

“Jedva čekam pjesme s albuma uživo izvesti pred zagrebačkom publikom i pokazati kakvu audio-vizualnu poslasticu smo pripremili.”

Za nastup SUN U publiku će zagrijati DJ Rea. DJ Rea je navršila punoljetstvo za DJ-pultom za koji je prvi put stala 2004. godine. Unutar gotovo 2000 nastupa diljem cijele regije, Rea je prošla sve najznačajnije festivale u regiji (Exit, INmusic, Outlook, Sea Star, Hideout, Hartera, Terraneo, Soundwave, Seasplash…), a gostovala je i u Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji, Portugalu, Norveškoj i Slovačkoj.

Godinama je bila članica kolektiva JabbaTon s kojim je suorganizirala klupske bass programe, a potom je nastavila voditi i svoje vlastite klupske večeri 4ReaL u Splitu te Puding (po istoimenoj radijskoj emisiji posvećenoj bass glazbi) i Rum the world u Zagrebu. Rea najviše uživa u mash-up setovima u kojima se može čuti od hip-hopa, r’n’b-a, dancehalla i afrobeata do housea, UK garagea, 2stepa, dancea i elektronike.

Uz DJ-ing Rea je radila tri i pol godine na internet Radiju 808 te godinu i pol kao radijska voditeljica i urednica emisije Yammat Soundfactory na zagrebačkom radiju Yammat FM. Pisala je za hrvatsko izdanje časopisa Rolling Stone, u press odjelu festivala Fresh Island, 8 godina je vodila glazbenu kreativu u publishing kompaniji IDM Music, a trenutno radi kao glazbeni kurator za A1 Xplore Music by Deezer.

Sljedeći događaj

23
velj
Zagreb
Vintage Industrial Bar
Damir Avdić