23
velj
Zagreb
MM Centar

Synesthetic Project i Noa Geras: Zvijeri / Beasts

Zagreb | MM Centar

23. 02. 2024 | 20:00

Synesthetic Project i Noa Geras: Zvijeri / Beasts

Synesthetic Project i Noa Geras: Zvijeri / Beasts

share

Synesthetic Project i Noa Geras: Zvijeri / Beasts

Performans ‘Zvijeri’ rođen je u suradnji umjetnice Noe Geras i multidisciplinarnog ansambla Synesthetic Project pod vodstvom glazbenice Nike Bauman. Autorice izvedbom obrađuju teme identiteta i tribalizma kroz spoj glazbe, plesa, performansa i vizualne umjetnosti.
Umjetnica Noa Geras, svojom istoimenom serijom radova i performansa ‘Zvijeri’, problematizira odnos ljudi, životinja i prirode. Njene Zvijeri izlaze iz jezovite doline, gdje sve što je drugačije izaziva nelagodu i strah. Ona promišlja o životu rastrganom između više identiteta, i kako se te različitosti odražavaju na kolektivno “nerazumijevanje”.

Glazbenica i redateljica Nika Bauman kroz glazbu i pokret istražuje antitezu “ljudskosti” i “bestijalnosti” te žudnju za povezanosti/odvojenosti čovjeka i njegove divlje prirode. Svojim kompozicijama i scenskim narativom ona zadire u sebe i vodi duboko u primordijalni labirint svijesti koji ne razlikuje ono ljudsko od životinjskog.

‘Zvijerima’, autorice promišljaju sukob ljudi i onoga gledanog kao ‘Drugo’: poderanost i trauma je neminovna, pripadanje i koegzistencija su nedostižni – naše univerzalno ljudsko iskustvo.

Režija: Nika Bauman i Noa Geras
Radovi i performansi iz serije ‘Zvijeri’: Noa Geras
Performeri: Synesthetic Project (Nika Bauman, Rino Indrawan Indiono i Virna Kljaković) i Noa Geras
Glazba: Nika Bauman, George Crumb, Margareta Ferek Petrić, Andre Jolivet i Karlheinz Stockhausen
Lokacija: MM Centar, Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu – Kultura SC (Savska cesta 25, Zagreb 10 000, Croatia)

Sljedeći događaj

23
velj
Rijeka
Club Crkva
Khan – Crkva, Rijeka