09
srp
Hvar
Sućuraj

Tam Tam Music Festival

Hvar | Sućuraj

09. 07. 2022 | 17:00

Tam Tam Music Festival

273205567_2149999861832571_1571823440118993567_n

share

Organizatori TAM TAM Music Festivala zaključili su glazbeni i dodatni program za deseto jubilarno izdanje festivala. Ove godine festival se održava od 9. do 17. srpnja, a ulaznice su dostupne putem sustva Entrio.

„TAM TAM je oduvijek bio popularna destinacija za ljubitelje nezavisne glazbe u regiji i više smo nego sretni što smo postali malo indie središte tijekom ovih 10 dana ljeta. Ideja nam je od početka bila biti podrška glazbenicima. Uz lokalne koncertne prostore, nezavisni festivali su zapravo inkubatori za nove talente. Uvijek se trudimo imati veliki postotak novih i mladih umjetnika, a TAM TAM je često mjesto gdje oni stječu svoje prvo festivalsko iskustvo sviranja pred većom publikom.” izjavio je Juraj Vujnović iz udruge Pelišnjak koja je organizator festivala.

Ove godine na TAM TAM Music Festivalu svira preko 20 izvođača i izvođačica među kojima su Flamingods, M.O.R.T., Repetitor, Nemeček, KOIKOI, Lelee, The Ballet Bombs, Nina Bulatovix, Truth#Tribe, Nemanja, Sara Renar, Živa voda, Eine, Čuvarkuća, Crno dete, Fogsellers, Etceteral, Revirgin, Ensh, Peter Piek, JeboTon ansambl te DJ-e Mera Bhai i CiaoCesco.

Osim glazbenog programa, TAM TAM Music Festival obiluje i brojnim radionicama, koje su često besplatne. Tako će ove godine posjetitelji moći iskusiti svakodnevno opuštanje uz već tradicionalne satove joge u programu „TAM Yoga Flow”, pod vodstvom profesorice i certificirane učiteljice yoge Ilijane Vujnović. Od radionica se ističu one tradicijskog pjevanja, sitotiska i ronjenja na dah, a osobitu pažnju su privukle najave o radionicama keramike te prepoznavanja ljekovitog bilja.

Prvi glazbeni festival u Hrvatskoj koji je potpuno veganski

Ekologija i DIY stav su oduvijek bili dio promišljanja organizatora TAM TAM Music Festivala. Tako su se godinama prije svakog festivala skupljale staklene teglice koje se koriste umjesto jednokratnih plastičnih čaša. Od prošle godine TAM TAM svojim posjetiteljima nudi višekratne brendirane čaše od reciklirane plastike koje se mogu uzeti kući kao suvenir. Svake godine organizirano je i čišćenje plaže oko Sućurja. Proteklih godina volonterima se priprema veganska hrana, a od prošle godine su odlučili da će i posjetiteljima nuditi isključivo vegansku hranu na festivalu, od namirnica koje se nabavljaju većinom od domaćih tvrtki i OPG-ova. Ove godine će obroci u kampu i igralištu biti pripremani od veganske kuharske ekipe Zeleni Vaal.

TAM TAM kamp smješten je u gustu borovu šumicu na samoj obali mora, kraj gradske plaže Česminice. U kampu postoji i sva potrebna infrastruktura, poput struje, vode, tuševa, toaleta i hlada. Sama blizina mora, borova šuma i mala pozornica osigurava uživanje i pokrivene osnovne potrebe svakog posjetitelja festivala.

 

Sljedeći događaj

09
srp
Zagreb
Arena Zagreb
Kiss