28
tra
Zadar
Providurova palača

Tamara Obrovac Quartet

Zadar | Providurova palača

28. 04. 2023 | 20:00

Tamara Obrovac Quartet

unnamed (7)

share

Dvadeset i pet godina nakon debitantskog albuma Ulika kojim je Tamara Obrovac inaugurirala svoj unikatni glazbeni stil, a deset nakon albuma Ulika Revival, pred nama je Nuvola – njen novi autorski album, treći koji je ova iznimna glazbenica i autorica ostvarila sa svojim Tamara Obrovac Quartetom. Nakon Zagreba i Pule, album se predstavlja u okviru zadarske koncertne sezone u organizaciji Koncertnog ureda Zadar, 28. travnja u 20 sati u Polivalentnoj dvorani Providurove palače, ususret Međunarodnom danu jazza.

Hrvatska etno-jazz diva Tamara Obrovac, jedna je od najznačajnijih i najsvestranijih osobnosti na našoj glazbenoj sceni, a zahvaljujući utjecajima istarske narodne glazbe koje koristi u kreiranju svog glazbenog izraza, posljednjih je godina stekla i veliku popularnost. Uz kontinuiranu međunarodnu koncertnu aktivnost Tamara sklada glazbu za kazalište i film, za što je višestruko nagrađivana.

Kao i na dosadašnjim albumima i ovaj najnoviji snimila je postava kvarteta koja se nije mijenjala još od 1997. godine: Tamara Obrovac – vokal, Matija Dedić – klavir, Žiga Golob – kontrabas te Krunoslav Levačić – bubnjevi. Albumom Nuvola ovaj kvartet iznimnih glazbenika obilježava 25 godina postojanja i zajedničkog muziciranja.

Uz ovaj koncert na redu je i novi Jazz Bar. Mišel i Andrija (Blues Bar 057) u ovome će izdanju istraživati smjernice etno jazza iz raznih krajeva svijeta. Ulaznice se prodaju na internetskoj adresi kuzd.mojekarte.hr, kao i na info pultu Providurove palače, tri dana uoči svakog koncerta, i to radnim danom od 11 do 13 te od 17:30 do 19:30, a subotom od 11 do 13 sati.

 

Sljedeći događaj

28
tra
Zagreb
Klub Močvara
Jonathan Bree