21
lip
Zagreb
Centar mladih Ribnjak

Tena Novak Vincek: Audiovizualni performans NIŠTA(VILO)

Zagreb | Centar mladih Ribnjak

21. 06. 2024 | 20:00

Tena Novak Vincek: Audiovizualni performans NIŠTA(VILO)

Tena Novak Vincek

share

Glavna ideja i cilj istraživanja je doprijeti u Ništavilo, beskraj, tišinu, mjesto otkud sve nastaje, i  gdje sve nestaje. Zadatak Ništavila je istražiti i baviti se idejom ničega, tj. ništavila u smislu kreacije i dekreacije, u smislu postojanja i nepostojanja odlaženja u beskraj i vraćanja u iskustveno. Ništavilo je naša bit i ono tko smo zapravo mi iznutra, od čega se sastojimo, te u što se vraćamo. Prisutnost ništavila možemo osjetiti duboko u sebi te iz njega crpimo inspiraciju za kreaciju jer iz ništavila jest i nastala sva živuća kreacija, jer da bi nastalo nešto, prvo mora biti ništa.

Participativno, sa sudionicima na izvedbi želim probuditi odnos sa njihovim vlastitim Ništavilom, poput neke vođene meditacije posvećene Ništavilu. Na prezentaciji ću se koristiti slojevitim  zvukovnim paletama, vlastitom poezijom, te ću ujedno i prezentirati  interaktivnu video instalaciju, tako da će publika sama stvarati video projekcije.

Završna i sveobuhvatna, a sada možda i najpotrebnija ideja, je ideja umjetničkog liječenja i uzdizanja na razinu više svijesti. Na psihičkoj, duhovnoj i umjetničkoj razini u trenucima duhovne krize i krize u umjetnosti koja je kao i današnje vrijeme pod utjecajem tehnologije postala tehnokratska i transhumanistička te  usmjerena isključivo na um i stvaranje iz uma, te time odjeljena od duha, koji bi po mojem unutarnjem osjećaju trebao biti glavni izvor stvaranja i svake umjetnosti.

Ulaz: besplatan, rezerviraj ulaznicu: https://tinyurl.com/9r6fdrkh

Sljedeći događaj

21
lip
Zagreb
Klub kazališta Komedija (ex Kontesa)
Žarište: Smrdljivi Martini + Linija 109