01
velj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Teška Industrija - Prvih 50 u Lisinskom

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

01. 02. 2024 | 20:00

Teška Industrija - Prvih 50 u Lisinskom

Teška Industrija – Prvih 50

share

Teška Industrija – Prvih 50

Bend Teška industrija uvjerljivo pripada samom vrhu Hrvatske i regionalne glazbene scene, koji s brojnim hitovima trajno osvaja domaći radijski eter i top-ljestvice.

Teška industrija je osnovana 1973. u Sarajevu i otada piše glazbenu povijest naših prostora kao bend koji je bio i ostao sinonim sarajevske pop-rock škole. Bend je od prvih dana čvrsto vodstvo pronašao u renomiranom hrvatskom umjetniku, slikaru, scenografu, dizajneru Ivici Propadalu, koji je lider i basist benda te jedan od njegovih osnivača.

Uz njega, jedan od osnivača benda je i Vedad Hadziavdić, skladatelj, aranžer, tekstopisac i gitarist benda. Prepoznatljiv glasovni izričaj povjeren je dugogodišnjem ženskom vokalu Lei Mijatović, koja svojim specifičnim glasovnim bravurama i scenskim nastupom osvaja publiku. Na bubnjevima je sjajni Robert Domitrović, a na crno-bijelim tipkama talentirani klavijaturist Marko Palameta.

Zadnjih dvadeset godina od povratničkog albuma “Kantina”, Teška industrija je izdala još četri albuma: “Nazovi album pravim imenom”, “Bili smo raja”, dvostruki album “XL Nakon” i “Selfie”.

Teška industrija je bend poznat po vrhunskim glazbenim i scenskim nastupima na kulturnim manifestacijama, gradskim trgovima i, dakako, po jednako nezaboravnim nastupima na gitarijadama i motosusretima.

Prije deset godina obilježili su 40 godina postojanja u rasprodanoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Na istaknutom su koncertu značaj i popularnost ovog benda potvrdili i posebni gosti Zdravko Čolić, Arsen Dedić, Kemal Montano, Nikša Bratoš, Zoran Predin, Mišo Bartulica i mnogi drugi renomirani glazbeni umjetnici koji su podijelili binu s Teškom industrijom.

Svoj jubilej, 50 godina postojanja, Teška industrija će iznova proslaviti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, gdje će uz mnogobrojne goste iznenađujenja napraviti koncert za pamćenje.

Sljedeći događaj

02
velj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Zagrebačka filharmonija – Plavi ciklus: Ivan Repušić i Ruben Dalibaltayan