22
velj
Split
Hrvatski dom Split – Koncertna dvorana Ive Tijardovića

Teta Opereta & Barba Klavalir uz posebnog gosta

Split | Hrvatski dom Split – Koncertna dvorana Ive Tijardovića

22. 02. 2024 | 18:00

Teta Opereta & Barba Klavalir uz posebnog gosta

Teta Opereta & Barba Klavalir uz posebnog gosta

share

Teta Opereta & Barba Klavalir uz posebnog gosta: Interaktivna predstava za djecu (4+ godine)

Žana Marendić, mezzosporan & Zoran Velić, klavir

Direktno s pozornica najvećih svjetskih opernih kuća nakon Giorgia Suriana, u čarobnu operu Tete Operete stiže nam još jedan poseban dragi gost iznenađenja, bas Ante Jerkunica. Ante će u ulozi Gioachina Rossinija zajedno s Tetom Operetom i Barba Klavalirom djeci otkriti kako u njihovoj čarobnoj operi čak i mačke znaju pjevati.

Teta Opereta i Barba Klavalir, pjevačica i pijanist, likovi su koji “žive” u čarobnom svijetu koncertne dvorane Ivo Tijardović i predstavit će se djeci kroz operu, kraljicu glazbeno scenskih umjetnosti, a kroz priču o tome tko sve živi u tom svijetu i kako se ona stvara i u zajedništvu nastaje, približit će djeci njezinu ljepotu.

Djeca će imati prilike upoznati i čuti sve vrste pjevačkih glasova i pjevati s izvođačima, odnosno glumcima. Predstavit će se “važne operne stvari” na veseli i djeci blizak način. Osim edukativne platforme, djeca će dobiti priliku kroz interaktivno sudjelovanje u predstavi osvijestiti kako su i oni nevjerojatno nadareni. Nakon Tete Operete kući će otići motivirani i sretni, s ljubavlju prema klasičnoj glazbi i pjevanju, željom za odlaženje na koncerte i u kazalište ali i uz pozivnicu da zajedno s njima nastupe i u pravoj opernoj predstavi za mlade koja će se stvarati u Hrvatskom domu u idućim mjesecima.

Možete preuzeti pjesmicu Tete Operete koju djeca mogu naučiti kako bi je mogla pjevati uz nju za vrijeme predstave ovdje!

Tekst pjesmice

Nosimo vam ljubav, sreću,
Nosimo vam sunca sjaj.
Nek vam život bajka bude,
Nek na zemlji vlada raj.

O ljepoto vječna ti si,
Svakom biću ti si dar.
Nek sve zvijezde plešu s nama,
Mjesec, Sunce, divan par.

Zemlja naša slavi mir.
Figaro i Susanna,
Radost naša, vaš je pir.

Sljedeći događaj

22
velj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Majstorski ciklus Simfonijskog orkestra HRT-a: Concertante