10 - 14
lis
Zagreb
Klub Močvara
Koprivnica
FUNK

The Bodhisattwa trio

Koprivnica | FUNK

10 - 14.10.2022

The Bodhisattwa trio

btrio18_rw01

share

“The Bodhisattwa Trio” je eksperimentalni jazz fusion trio koji prkosi žanrovima, konvencijama i stereotipima. U sklopu svoje europske turneje nastupaju u ponedjeljak 10. listopada u zagrebačkom Melinu i u petak 14. listopada u koprivničkom klubu FUNK.

Svojim trećim albumom naziva “The Grey Album” koji je objavljen 2019. za ‘Intek Music’ postali su prvi indijski izvođač koji je objavio album za hrvatsku izdavačku kuću.
Nastupali su na festivalima i u klubovima diljem Europe i Azije, od Njemačke, Poljske, Mađarske, Srbije, Slovenije, Hrvatske i Litve, do Indije i Malezije, a trenutno rade na svom četvrtom studijskom albumu naslova ‘Frontier’ na kojem surađuju sa hrvatskim Mimika Orkestrom i skladateljem i aranžerom Makom Murtićem. Album će snimiti u Koprivnici, a biti će objavljen tijekom 2023. godine.

Članovi benda su iz Kolkate i Delhija: Bodhisattwa Ghosh – gitara, Premjit Dutta – bubnjevi i Shonai – klavijature & synth bas. Crpeći inspiraciju iz života i kozmosa donose mješavinu originalnih instrumentalnih skladbi s posebnim naglaskom na harmoniji i ritmici, te virtuoznosti i spontanoj improvizaciji.

Bend je osnovan 2012.godine, a trio je objavio EP s 4 pjesme “Fuzzy Logic” i 3 studijska albuma “Intersections”, “Heart of Darkness” i “The Grey Album”. Njihov drugi album “Heart of Darkness”, objavljen u svibnju 2016., dobio je pohvale kritičara Indiji i inozemstvu, u bio je i najprodavaniji nezavisni album u Indiji u mjesecu lipnju 2016., “Album godine 2016.” prema izboru Mid-Daya – Mumbai, te jedan od 10 najboljih albuma 2016. prema indijskom izdanju časopisa Rolling Stone i The Hindu, Bangalore.

Sljedeći događaj

11
lis
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Lado u Lisinskom