26
svi
Rijeka
Zamet

The Music of Hans Zimmer

Rijeka | Zamet

26. 05. 2023 | 20:00

The Music of Hans Zimmer

los_rijeka_1080x1080

share

“The Music of Hans Zimmer”, nezaobilazna večer posvećena soundtrackovima Hansa Zimmera, dvostrukog dobitnika Oscara i najomiljenijeg hollywoodskog skladatelja, na rasporedu je 26. svibnja 2023. u riječkoj dvorani Zamet. Ulaznice su u prodaji od petka, 31. ožujka od 10 sati putem sistema Eventim i na svim ovlaštenim prodajnim mjestima.

Dune, Spider-Man 2, The Dark Knight, Interstellar, Da Vinci Code, Pearl Harbor, Gladiator, Mission Impossible, Inception, Pirati s Kariba, Spirit, Wonder Woman, Madagascar – sve najveće hitove Hansa Zimmera izvodit će poznati simfonijski orkestar iz Kijeva, Lords Of The Sound, priznat diljem Europe po svojoj profesionalnosti i vještini.

Hans Zimmer je u svojoj karijeri osvojio četiri Grammyja, dva Oscara za najbolju glazbu od dvanaest nominacija, tri Zlatna globusa i Brit Award: jedan je od najutjecajnijih suvremenih skladatelja, posebno u kinematografiji koji je slavu stekao nakon izlaska kultnog filma “Kišni čovjek”. “Kad sam smislio glazbu za Kišnog čovjeka, stalno sam razmišljao: nemoj pokušavati utopiti likove. Nemoj dolaziti u prvi plan. Raymond, glavni lik, zapravo ne razumije gdje je. On vidi svijet drugačije od nas… Zašto ne stvoriti svjetsku glazbu, a svijet koji postoji samo u njegovoj glavi?” rekao je jednom prilikom slavni oskarovac.

Ovo je djelo bilo pravi proboj u njegovoj karijeri i Zimmer je nominiran za nagradu Oscar. Najbolji hollywoodski redatelji postrojili su se u želji da rade s njim, a Hans se u potpunosti posvetio radu, često smišljajući glazbu za dva do tri filma istovremeno.
Njegova je glazba toliko dirnula studio Disney da su od Zimmera naručili skladbu za crtić Kralj lavova. Tematska pjesma crtića donijela je skladatelju tri najprestižnije nagrade – Oscara, Zlatni globus i nagradu Grammy. Potom je Zimmer nastavio osvajati brojne nagrade i postao uistinu najbolji od najboljih u Hollywoodu, a dodjele nagrada na kojima Zimmer nije nominiran prava su rijetkost.

Izniman talent orkestra iz Ukrajine, Lords of the Sound, u kombinaciji s najboljim skladbama Hansa Zimmera donosi publici nezaboravno iskustvo, atmosferu prave bajke ispunjene ljepotom simfonijskog zvuka omiljenih skladbi, energiju rock-benda, živopisne vizualne efekte, moćne vokalne dionice solista i zbora, pozitivnu energiju i snagu cijelog orkestra. Solisti su Margarita Meleshko i Yaroslav Radionenko, dok orkestrom dirigira Shahrokh Fatah Aiminzadeh.

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl su u prodaji od petka, 31. ožujka od 10 sati na svim prodajnim mjestima Eventima i na stranici Eventim.hr .

Cijene:

PLATINUM PARTER  49,00 €
ZLATNI PARTER   44,00 €
SREBRNI PARTER   39,00 €
TRIBINA A i B / RED OD 1 DO 13 / SJEDALA OD 1 DO 27 –  24,00 €  /  27,00 €  / 29,00 €
TRIBINA A i B / RED OD 1 DO 13 / SJEDALA OD 28 DO 55 –  33,00 €  / 36,00 €  / 39,00 €
TRIBINA A i B / RED – bočni pogled / RED OD 1 DO 13 / SJEDALA OD 56 DO 65 –   29,00 €  /   32,00 €  / 36,00 €
ZAPADNI OPHOD 1. kat – slob.sjedenje  36,00 €
VIP TRIBINA  55,00 €

Sljedeći događaj

27
svi
Zagreb
Arena Zagreb
Progledaj srcem – Neka vatra siđe