07
lis
Zagreb
KSET

Tidal Pull

Zagreb | KSET

07. 10. 2022 | 20:00

Tidal Pull

unnamed

share

Tidal Pull su osnivači i kopljonoše Big Indie žanra – bend koji svira na engleskom, a pjeva na hrvatskom. Opisani su i kao “muzika koju čuješ kad nađeš još pomfrija na dnu vrećice iz meka” te kao bend koji “miriše na mladost” i “budi nostalgiju za Zagrebom”.

U lipnju ove godine izdali su album prvijenac – „Uvod u promatranje cvijeća pri punoj brzini“ – devet pjesama posvećenih ranom suncu, američkim kantautoricama, opskurnim glazbenim člancima, galerijama, labirintima i kućnim brojevima u malim mjestima zagrebačke županije. Na albumu se nalazi devet pjesama koje potpisuju Vilim Hrastek (vokal), Ivan Blažinović (gitara), Luka Žgrablić (gitara), Borna Šućurović (bubnjevi) i Stefan Španiček (bas gitara). Za snimanje albuma je bio zadužen Mario Rašić, produkciju potpisuje Luka Dabro, a artwork i vizuale mlada zagrebačka umjetnica Petra Divković. Album je objavio Mudri Brk.

Album je dobio brojne hvalospjeve od strane kritike, a momci će ga nakon svirki po Hrvatskoj od kojih je najznačajniji ovogodišnji nastup na InMusic festivalu, koncertno promovirati u petak 7. listopada u zagrebačkom KSET-u. Setlistu najiščekivanijeg koncerta godine (a možda i desetljeća, a možda je i u bunaru) podebljat će i novim pjesmama te pokojim iznenađenjem.

“Izrazito smo ponosni i uzbuđeni, kako zbog povoda, tako i zbog lokacije. U KSET idemo na gigove, tamo nam volontiraju frendovi i frendice, tamo se osjećamo kao doma. Više informacija ide uskoro, a za sad vam možemo poslat puse, cimnut vas da kliknete going te vam (kao i uvijek) najavit da će i prije koncerta bit svakakvih iznenađenja”, poručili su iz benda.

Momci će nastupiti i s bendom Kaleido u subotu 1. listopada u zadarskom klubu Nigdjezemska.

Sljedeći događaj

07
lis
Rijeka
Dvorana Mladosti
Dino Merlin