29
svi
Zabok
Ljetna pozornica krčme Polanović

Trokut - Proljeće u Zaboku

Zabok | Ljetna pozornica krčme Polanović

29 .2022

Trokut - Proljeće u Zaboku

trokut

share

Trokut je jednostavan, ali moćan geometrijski oblik koji predstavlja zajedništvo petero glazbenika koji stapaju suvremeni jazz, elektronsku glazbu, rock i trip-hop u nešto svježe i jedinstveno. Glazba koju bend stvara je intenzivna, višeslojna i eksperimentalna, ali uvijek uspijeva zadržati jednostavnost i pristupačnost.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35 kuna mogu se kupiti preko sustava Entrio, a na ulazu će koštati 50 kuna.

Bend je nastao 2018. godine i čine ga Ana Čop na vokalu i synthesizerima, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima. Do sada su nastupili na nizu renomiranih festivala Hrvatskoj i Sloveniji, poput 62. Jazz festivala Ljubljana, 31. Muzičkog biennalea Zagreb i MENT festivala.

U jesen 2020. godine izdali su od strane kritike hvaljen album Shapeless za nakladnika Rika Muzika iz Londona. 2021. godine njihov album Shapeless nominiran je za hrvatsku diskografsku nagradu Porin, dok su kao skupina nominirani za nagradu Rock&Off u kategoriji Jazz&Off. 2022. godine izdaju kritički hvaljeni EP Rotate, Align, kojeg promoviraju turnejom Njemačkom i

Proljeće u Zaboku organiziraju Hangtime Agency, Grad Zabok, Krčma Polanović, Pivovara Nova Runda, Zmajska pivovara, Udruga GOKUL, Gradska galerija Zabok, Rekreativni biciklistički klub Kukuriku Zabok, Ministarstvo kulture i Hrvatska glazbena unija.

Program je sufinanciran putem Natječaja “Jer svirati se mora 2“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije. #jersviratisemora2

Sljedeći događaj

30
svi
Zagreb
Muzej suvremene umjetnosti
Pussy Riot u MSU