20
svi
Karlovac
Mala scena Hrvatskog doma

Upadaj u kombi s ... Po' Metra Crijeva, Pomelo Chess Society

Karlovac | Mala scena Hrvatskog doma

20. 05. 2022 | 21:00

Upadaj u kombi s ... Po' Metra Crijeva, Pomelo Chess Society

Untitled design

share

Upadaj u kombi je naziv programa koji zapravo na bazičan način opisuje najvažniji cilj postojanja svih bendova; a to su nastupi uživo ili jednostavnije koncerti. U okviru programa prostor Male Scene Hrvatskog doma u Karlovcu ugostitit će glazbene sastave Po’ Metra crijeva i Pomelo Chess Society.

PO’ METRA CRIJEVA
Po’ Metra Crijeva je prvi i jedini Ča-Metal™ bend. Šesteročlana grupa koja inspiraciju crpi iz istarskih legendi, mitova i priča, a glazbu radi pod utjecajem istarske ljestvice i metala.

Zvukom benda, uz višeglasno pjevanje, žestoke gitare, synthove i bubnjeve dominiraju sopile – tradicionalni hrvatski primorski drveni puhački instrument čije je sviranje „na tanko i debelo“ dio zaštićene UNESCO-ve svjetske kulturne nematerijalne baštine. U Karlovac dolae s novim materijalom koji će uskoro izaći.

POMELO CHESS SOCIETY
Pomelo Chess Society je instrumentalni rock trio iz Rijeke, koji predstavlja novi glazbeni pravac -Šah Math Rock. Nakon godina sviranja u raznim riječkim bendovima tri zaljubljenika u šah, egzotično voće i rock ‘n’ roll udružili su snage i krenuli novim neistraženim putevima.

U zimu prošle godine izbacili su svoj prvi album istoimenog naziva “Pomelo Chess Society”. Pjesme su snimane u G.I.S. studiju pod budnim okom Matej Zeca, gitarista riječkog Let 3.

S Leom Marohnićem na gitari, Vedranom Medanićem na basu i Ivanom Polonijem na bubnjevima, glazba Pomela u isto je vrijeme kalkulirana, progresivna i izuzetno dinamična, te ju se mora slušati s oprezom, jer ako se previše udubite u nadrealne gitarske dionice, male su šanse za skori prestanak slušanja.

Sljedeći događaj