21
ruj
ISTRA I PRIMORJE
Vrsar

Urban & 4

ISTRA I PRIMORJE | Vrsar

21. 09. 2022 | 20:00

Urban & 4

Damir Urban /Matej Grgić

share

Višestruko nagrađivani i kritički hvaljeni Urban & 4 nastupit će 21. rujna u 21 sat u Vrsaru, u kamenolomu Montraker, u sklopu festivala “U zagrljaju glazbe, kamena i mora”. Svoje najveće hitove izvest će na predivnoj pozornici iznad morske obale i održati nezaboravan koncert za pamćenje!

Damir Urban svestrani je i višestruko nagrađivan umjetnik, prvenstveno glazbenik, ali i slikar i glumac, s bogatom karijerom poznatom po radu Urban & 4 čiju kreativnost i kvalitetu je struka nagradila brojnim nagradama Porin i Crni mačak, a publika je oduševljena iskrenim emocijama pjesama te istančanim zvukom snažnog Urbanovog glasa. 1996. godine Urban & 4 izdaje prvi samostalni album “Otrovna kiša” koji je nominiran za Porin u više kategorija no tek je sljedeći album, apsolutni hit “Žena dijete” koji je oduševio i publiku i kritičare, 1998. godine nagrađen i to s četiri Porina.

Tijekom posljednjih nekoliko godina Urban intenzivnije surađuje s Antom Gelom. Njihova suradnja 2019. godine rezultira koncertnim albumom “Urban & 4 & Zagrebačka filharmonija Live at Lisinski” koji je ovjenčan s tri Porina. Posljednji album naziva “Lipanj, srpanj, kolovoz” izašao je prošle godine te dokazao kontinuitet glazbene inovativnosti i kvalitete Urban & 4.

Damir Urban, čija karijera je obilježena radom u Urban & 4, iza sebe ima i broj

Sljedeći događaj

22
ruj
Vrsar
Montraker
Božo Vrećo