20
sij
Zadar
Centar za kreativne industrije

Urbofon Live: HRAM i Pećo u Zadru

Zadar | Centar za kreativne industrije

20. 01. 2024 | 21:00

Urbofon Live: HRAM i Pećo u Zadru

Urbofon Live: HRAM i Pećo u Zadru

share

Hip Hop eksplozija u Zadru: HRAM i Pećo pripremaju tvrdu i beskompromisnu svirku

Drugu sezonu Urbofon Live programa otvaraju jake snage domaćeg hip hopa!

Pedeset godina hip hopa, proslavit ćemo tvrdim, beskompromisnim nastupom PEĆE – zadarskog majstora rime i šibenskog HRAMA kojima će ovo biti prvi klupski nastup u Zadru.

Albumom prvijencem “Bijes” HRAM su svoj old school direktno iz jezgre starih šibenskih zidina prenijeli diljem Hrvatske. Šesteročlani kolektiv okuplja beatmakere, MC-je, DJ-e, graffitere, odnosno sve aspekte hip hop kulture koji su na nagovor prijatelja odlučili iskoračiti iz mračnog podzemlja na površinu.

Direktni, beskompromisni i nimalo pretenciozni, samo su neki od epiteta koji se vežu uz hip hop senzaciju iz Šibenika. HRAM koji kroz priče o odrastanju, socijalnoj nepravdi i cijeloj okolini što ih okružuje uz masne oldschool instrumentale uspješno popunjavaju prazninu na sceni koja se iščekivala godinama.

PEĆO, član zadarskog kolektiva Shelter Team i zadarsko – rapskog dua Kampanari iza sebe ima osam projekata, a nakon “Kampanara II” u pripremi je novi album “Kampanari III” koji će biti objavljen za zagrebački label TDKM. Nastup u Centru za kreativne industrije bit će sjajna prilika za premijerno predstavljanje novog materijala s “Kampanara III”, ali i s nadolazećeg solo albuma “Sparina” koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana.

Nastup šibensko zadarskih hip hop snaga ostavlja bez daha pa vežite pojaseve i pripremite se za let – 20. siječnja u dvorani Centra za kreativne industrije s početkom u 21 sat.

Ulaznice po cijeni od 5 EUR mogu se kupiti:
putem Entrio sustava za prodaju ulaznica,
u Udruzi Prizma na adresi Ul. Nadbiskupa Nikole Matafara 2, Zadar od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati,
na ulazu u Centar za kreativne industrije na dan koncerta od 20 sati.

O Urbofon Live programu
Urbofon Live je cjelogodišnji koncertni program koji prati domaću nezavisnu glazbenu scenu zamišljen kao svojevrsni nastavak na radijsku emisiju Urbofon koja se od 2018. godine emitira na HR Radio Zadru. Ciljevi programa su razvoj i upoznavanje publike s recentnom hrvatskom nezavisnom glazbenom scenom, jačanje lokalne glazbene scene kroz povezivanje i umrežavanje s glazbenicima iz cijele Hrvatske, pozicioniranje Zadra na koncertnu kartu urbane glazbene scene u Hrvatskoj, razvoj kompetencija mladih u području kulturnih i kreativnih industrija kroz volonterski program i iskustveno učenje.

Sljedeći događaj