30
stu
Osijek
Kino Urania

Večer sevdalinki - Kino Urania, Osijek

Osijek | Kino Urania

30. 11. 2023 | 20:00

Večer sevdalinki - Kino Urania, Osijek

Večer sevdalinki – Kino Urania, Osijek

share

Večer sevdalinki – Kino Urania, Osijek

Pripremite se za čarobnu Večer sevdalinki koja će vas povesti na nevjerojatno glazbeno putovanje kroz najljepše sevdalinke i ljubavne pjesme. Ovaj događaj održat će se u četvrtak 30. studenoga u kinu Urania s početkom u 20 sati.

Imat ćete priliku uživati u nastupima vrhunskih umjetnika među kojima su Nedeljko Bilkić, Marija Šestić, Šejla Grgić, Alma Subašić, Pavao Anić, Esad Kovačević, Biljana Prokić.

Uz fenomenalne vokalne interpretatore, na pozornici će ih pratiti jedinstveni i već legendarni Orkestar maestra Dinka Mujanovića. Publika i ljubitelji sevdaha, moći će uživati u “evergreen” pjesmama sevdaha poput Žute dunje, Tebi majko misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostar grada, Moj dilbere, Pao snijeg na behar, Kad sam išao na Bembašu, i mnoge druge.
Dok u Lisinskom ovaj projekt slavi 18. rođendan, u Osijek dolazi ove godine drugi put. Svih ovih godina u projektu producenta Tomislava Kašljevića pjevale su zvijezde poput Nedžada Salkovića, Hanke Paldum, Halida Bešlića, Harija Mate Harija, Željka Bebeka, Harisa Džinovića, Merime Njegomir, Nedeljka Bilkića, Enesa Begovića…

Sevdalinka je urbana ljubavna pjesma koja predstavlja jedinstven glazbeni izričaj u Bosni i Hercegovini, koja se može pohvaliti svojom dugom i bogatom tradicijom. Po svojoj strukturi i načinu izvođenja sevdalinke su složene pjesme pune emocija, a sama riječ dolazi od arapske riječi “savda” što znači “crna žuč”, dok u bosanskom jeziku pojam “sevdah” ima značenje čežnja, ljubavni žar i ljubavna tuga.
Ova večer bit će ispunjena strašću, emocijama i tradicijom sevdaha. Ulaznice su dostupne na Eventim.hr, pa rezervirajte svoje mjesto na vrijeme!

Cijena ulaznice: 25,00 EUR / 188,36 kn
*fiksni tečaj: 7,53450
ULAZNICE su u prodaji na blagajni kina Urania od utorka 14.11. – radno vrijeme:
ponedjeljak do srijeda od 12:00- 21:00 sati,
četvrtak i petak od 16:30 do 21:00 sati,
a vikendom od 10:30-12:00 sati i od 16:30-21:00 sati.

Sljedeći događaj

30
stu
Zagreb
Vintage Industrial Bar
Prazna Lepinja u Vintage Industrial Baru