08
pro
Zadar
Arsenal

Večer tambure i sevdaha u Arsenalu

Zadar | Arsenal

08. 12. 2023 | 22:00

Večer tambure i sevdaha u Arsenalu

Večer tambure i sevdaha u Arsenalu

share

Večer tambure i sevdaha: Miroslav Škoro, Hanka Paldum i Najbolji hrvatski tamburaši čekaju Vas u Arsenalu

Najbolji hrvatski tamburaši sve će poklonike tamburaške glazbe počastiti svojim dobro znanim hitovima, ali i nekim davno snimljenim, a pomalo zaboravljenim pjesmama koje bude nostalgiju za danima ponosa i slave, rodnom kraju te mladosti. Dosad su objavili više od 30 glazbenih albuma s više od 300 skladbi, čime su dali izniman doprinos promidžbi novoskladane hrvatske narodne glazbe te ostavili neizbrisiv trag na domaćoj glazbenoj sceni. To potvrđuje i sedam diskografskih nagrada Porin, kao i nagrada Cesarica za najbolju tamburašku pjesmu 2018. godine.

Miroslava Škoru jednom je zgodom Zrinko Tutić opisao kao „glasnogovornika srca i duše“, što je vjerojatno najbolji opis tog Slavonca imotskih korijena.

Više od trideset godina Osječanin sa zagrebačkom adresom piše i sklada pjesme nastupajući diljem svijeta.

Škoro je čovjek koji nam je podario pjesme uz koje su ljudi odlazili, nadali se i vraćali; uz koje su se rađali i umirali. Brojni naraštaji pronalaze se u stihovima o ravnici i javorima, u pričama o Mati i njegovim konjima, pjesmama o majci i ocu, o tome kako nam svima nepravedno sude dok se sjećamo djetinjstva i maštamo o ljepšem sutra.

Hanka Paldum diva je čarobnog glasa i bezvremenski otpjevanih pjesama, naročito sevdalinki koje su obilježile njezin glazbeni put. Miljenica publike svojim interpretacijama osvaja cijeli svijet, a upravo u Arsenalu osvojit će zadarsku publiku!

Hanka je primadona bosanske folk-pjesme koja uvijek poseban naglasak stavlja na tradicionalnu glazbu, njegujući etno-elemente i nepresušni izvor bogatog opusa sevdalinki kao svoje elementarno obilježje. Poštujući sevdah, tradiciju i sve ono izvorno što sevdalinka u sebi nosi, Hanka voli i koketiranje s novim aranžmanima.

Bit će to svakako koncert o kojem će se još dugo pričati. Koncert kakav umjetnici zaslužuju. A zaslužuje ga i njihova publika.

Ulaznice za ovaj koncert biti će dostupne od ponedjeljka 23. listopada 2023. godine.

Sljedeći događaj