09
lip
ISTRA I PRIMORJE
Kanjon Rječine

Vedran Ružić i JazzIstra Orkestar u kanjonu Rječine

ISTRA I PRIMORJE | Kanjon Rječine

09. 06. 2024 | 16:00

Vedran Ružić i JazzIstra Orkestar u kanjonu Rječine

Vedran Ružić / foto: Davor Hrvoj

share

Pozivamo vas na nezaboravan koncert kod starih mlinova u Žaklju, u kanjonu Rječine, u nedjelju 9. lipnja s početkom u 16h. Ponesite dekice, nešto fino za popiti i pojesti, te uživajte u glazbi vrhunskih umjetnika Vedrana Ružića i JazzIstra Orkestra.

Kvarnerski glazbenik i vizualni umjetnik Vedran Ružić poznat je riječkoj publici po svojim inovativnim projektima koji povezuju različite umjetnosti. Ovaj put nam predstavlja jedinstvenu istarsko-kvarnersku jazz priču. U prekrasnom ambijentu kanjona Rječine, u sklopu festivala Back to Green, premijerno ćemo čuti izvedbu Ružićevih autorskih skladbi u izvedbi JazzIstra Orkestra koji broji čak 16 instrumentalista.

Nakon gotovo desetljeća autorskog stvaranja glazbe, Ružić je u suradnji s JazzIstra Orkestrom pripremio osam svojih skladbi, po dvije sa svakog od svoja četiri studijska albuma, uključujući album „Spiritual Market“ koji je osvojio nagradu Porin. Aranžmane za izvedbu skladbi u formaciji „big banda“ izradili su članovi samog orkestra te bliski suradnici. Kao ovogodišnji dobitnik nagrade Status za najboljeg jazz basista, Vedran će pokazati publici kako bas i kontrabas mogu biti solistički instrumenti, unatoč tome što su najčešće u popratnoj ulozi ritam sekcije.

Od 2014. godine, ansambl „JazzIstra Orkestra“ realizirao je različite koncertne programe oslanjajući se na glazbenu ostavštinu istarskog podneblja, bilo da se radi o tradicionalnoj, jazz, rock, pop ili alternativnoj glazbi. Tijekom posljednjeg desetljeća surađivali su s istaknutim glazbenicima poput Tamare Obrovac, Kristijana Terzića, Zorana Majstorovića i drugih. Posebnu pažnju privukli su projekti IstraMental, ATOMIC s Ervinom Baučićem te program s glazbom KUD Idijota s Barbarom Munjas.
Vedran posljednjih šest godina djeluje u sklopu orkestra, a ovaj projekt je izvrsna prilika za povezivanje glazbenika Istre i Kvarnera te dodatno oplemenjivanje Ružićevih nagrađivanih skladbi istarskim melosom.

Dođite i uživajte u vrhunskom jazz doživljaju u jedinstvenom ambijentu kanjona Rječine.

Ulaz na koncert je slobodan.

Sljedeći događaj