18
velj
Zagreb
Vintage Industrial Bar

Vintage Rock Session II u Vintage Industrial Baru

Zagreb | Vintage Industrial Bar

18. 02. 2024 | 19:00

Vintage Rock Session II u Vintage Industrial Baru

Vintage Rock Session II u Vintage Industrial Baru

share

Vintage Rock Session II u Vintage Industrial Baru

Start 19:00 | Ulaznice kupite na dan koncerta pri ulasku u klub: 05,00 €

Kako je prošli session, na otvaranju sezone prošao u odličnoj atmosferi nastupima velikana i legendi domaće rock scene, nastavljamo dalje istim putem.

Program 18/02 posložen je u tri bloka.

Jedan predstavlja nastupe iz vremena legendarnog Kulušića od 1982/87 god. i programa Dance Rock Session (svaki vikend). Počeo je sa sastavom Telefon & Call66, a kasnije nastavio imenom Cool B. Band (Kulušić Blues Band). Članovi osnivači bili su Tomas Krkač, Robert Krkač, Srđan Jug i Krešo Randić. Ubrzo je stigao Neven Mijač, zatim Alan Bjelinski i Davor Črnigoj. Ovom prigodom svirat će prva postava osim nikad prežaljenog Nevena koji je negdje u svom Astralu.

Drugi blok je glazbena priča o jednom od najvećih blues-rock gitarista, a to je Rory Gallagher. Iako je u početku karijere, kao Irac, imao probleme u Engleskoj uspio je to prevladati i postati zvijezda. Tada je svirao u grupi Taste (1968/70) i pjesme su textualno pričale o teškim vremenima Irskog naroda. Inače već tada je počeo svirati acc. gitaru na koncertima i među prvima primijenio to kao standard. Bio je miljenik E. Claptona koji ga je pozvao da svira na oproštajnom koncertu grupe Cream i na američkoj turneji super grupe Blind Faith. Nakon grupe Taste, oformio je sastav Rory Gallagher band i sa njim svirao do kraja. Priču će odsvirati specijalisti tog repertoara Tomas Krkač bas/voc, Branko Bogunović-Pif git/voc. Krešo Randić bubanj. Unplugged program svirati će Pif kojeg krasi epitet najboljeg blues-rock acc. gitariste kod nas.

Treći blok započinju mlade snage rocka i bluesa koji su se friško vratili iz Amerike sa festivala u Memphisu. Crna Magla postoji od ljeta 2022., sastoji se od troje ljudi čiji prosjek godina je 15. Kažu: “Svi smo odrasli uz rock, punk i ostatak sličnih žanrova te sviramo covere, ali imamo i autorskih pjesama koje su u fazi pripreme za snimanje. Dio našeg benda po drugi put predstavljao je Hrvatsku u Memphisu na International Blues Challengeu.”

Sljedeći događaj

19
velj
Slavonski Brod
Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić-Mažuranić
Amira Medunjanin u Slavonskom Brodu