04 - 25
velj
Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu
Foyer HNK

Vještica Hillary ide u operu (izvedbe u veljači)

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu | Foyer HNK

04 - 25.02.2024

Vještica Hillary ide u operu (izvedbe u veljači)

Vještica Hillary ide u operu / foto: Novković

share

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu: Vještica Hillary ide u operu (izvedbe u veljači)

Raspored izvedbi:
Nedjelja, 4. veljače u 16h –> ulaznice
Subota, 10. veljače u 11h –> ulaznice
Nedjelja, 11. veljače u 11h –> ulaznice
Srijeda, 21. veljače u 18h
Četvrtak, 22. veljače u 18h
Petak, 23. veljače u 18h,
Nedjelja, 25. veljače u 11h –> ulaznice

Kazalište zaigra čovjeka, a igra je božanstvena aktivnost našega duha. Opera pjeva priče o ljubavi, a ljubav je spontana igra u kojoj slobodna volja postiže svoj intuitivni minimum. Imajući ljubav kao zakon, imamo maštu kao vođu. Ovim je riječima redatelj Lemo najavio premijeru male operna predstave namijenjene najmlađima, koja opisuje operu kao glazbu koja dolazi iz dalekih kutaka svemira kako bi ispričala svoje čarobne priče.

Jednostavan i zabavan sadržaj, divna glazba, stjecanje novih znanja na način zanimljiv i prihvatljiv djeci, učinio je predstavu Vještica Hillary ide u operu iznimno popularnom, osobito kod najmlađe publike. Uživljenom igrom i pjevanjem, u raskošnome prostoru kazališnoga foyera u kojemu se predstava izvodi, troje izvođača donose veselu priču o vještici koja se zaljubi u operu, posve uvjerena kako na svijetu ne postoji veća čarolija od opere. Vrlo jednostavnim kazališnim sredstvima predstava uspijeva dočarati raskošan svijet opere i jedina je repertoarna predstava namijenjena upravo najmlađima koji će tek postati ljubitelji opere. Poslije osam sezona prikazivanja i skoro stotinu izvedaba u kazalištu i na gostovanjima Vještica Hillary ide u operu Petera Lunda i dalje spremno će dočekati svoje nove gledatelje. U predstavi nastupaju Dora Lipovčan, Marija Kuhar Šoša i Kristijan Potočki.

Predstava je proglašena najboljom na 11. naj, naj, naj festivalu, a Dora Lipovčan je na istom festival dobila nagradu za najbolju glumu.

Sljedeći događaj

04
velj
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Paris! The Show u Lisinskom