29
ožu
Rijeka
HKD Sušak

Vlatko Stefanovski - solo akustični koncert u Rijeci

Rijeka | HKD Sušak

29. 03. 2024 | 20:00

Vlatko Stefanovski - solo akustični koncert u Rijeci

Vlatko Stefanovski / foto: Dario Njavro

share

Vlatko Stefanovski obilježava 50 godina karijere – solo akustični koncert najvećeg gitarskog virtuoza

Vlatko Stefanovski, jedan od najistaknutijih gitarskih virtuoza ovog dijela Europe, ove godine proslavlja 50 godina na sceni. Tim povodom priprema nove projekte, poput novog albuma, ali i posebane akustične koncerte koji kreću 27. ožujka u Lori u Splitu, 28. ožujka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zadru, te 29. ožujka u HKD na Sušaku u Rijeci.

Ovoga puta, Vlatko će se predstaviti publici u intimnom solo izdanju, izvodeći svoje najpoznatije skladbe na gitari koje će biti presjek dugogodišnje i uspješne glazbene karijere. Zadar, Split i Rijeka će imati priliku doživjeti maestralnost ovog glazbenog majstora u prostoru koji će pružiti jedinstven doživljaj njegove glazbe.

Vlatko Stefanovski, poznat po svojoj jedinstvenoj fuziji etno-jazza, rocka, bluesa i makedonske tradicionalne glazbe, predstavit će se publici u akustičnom aranžmanu koji naglašava njegovu iznimnu virtuoznost na gitari. Ovaj koncert obećava pravu glazbenu poslasticu za ljubitelje kvalitetne glazbe.

Vlatko Stefanovski rođen je 1957. godine u Prilepu u Makedoniji, gdje je započeo svoju glazbenu karijeru kao mladi gitarist. Svoj prvi značajan uspjeh postigao je kao član kultne grupe Leb i Sol, koja je bila pionir u spajanju tradicionalne makedonske glazbe s modernim rock zvukom. Kroz svoj rad s Leb i Sol, Stefanovski je postao prepoznatljiv po svojoj iznimnoj gitarskoj tehnici i kreativnom pristupu glazbi.

Nakon razlaza grupe Leb i Sol, Vlatko se posvetio samostalnoj karijeri te je izdao brojne albume koji odražavaju njegov široki glazbeni opus. Njegova solo karijera obuhvaća različite glazbene žanrove, istražujući područja poput jazza, bluesa, etno-glazbe te akustične gitare. Njegova suradnja s vrhunskim glazbenicima diljem svijeta dodatno je obogatila njegov glazbeni izraz.

Nagrađivan i priznat, Stefanovski je dobitnik državne nagrade Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti “11. oktobar”. Osim toga, dodijeljeno mu je počasni doktorat za umjetnost od strane Sveučilišta Sv. Kirila i Metodija iz Skopja, potvrđujući njegov značajan doprinos svjetskoj glazbenoj sceni. Njegova strast prema glazbi ne samo da je oblikovala njegovu karijeru već je i ostavila trajan pečat na glazbenu baštinu regije.

Ulaznice su u prodaji u sustavima: Eventim.hr, Adriaticket.com i Mojekarte.

Sljedeći događaj