07
pro
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

Vlatko Stefanovski Trio

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana

07. 12. 2021 | 20:00

Vlatko Stefanovski Trio

7733265ef491274e5ab89a8b7d940d08

share

Vješto spajajući etno-jazz, instrumentalni rock, jazz-fusion i blues, svjetski poznat gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski svojim nevjerojatnim glazbenim umijećem upotpunjenim mladenački furioznom ritam-sekcijom donosi jedinstvenu fuziju glazbenih stilova obogaćenu tradicionalnim makedonskim ritmovima.
 
Još kao mladić, Vlatko Stefanovski osnovao je jedan od najvažnijih sastava ovih prostora, Leb i sol, što mu je donijelo kultni status. Nakon toga, otisnuo se u solističke vode, piše glazbu za kazalište i film te ostvaruje brojne uspješne suradnje s renomiranim svjetskim i domaćim glazbenicima: Miroslavom Tadićem, Tommyjem Emmanuelom i Stochelom Rosenbergom, Janom Akkermanom, Stefanom Milenkovićem, Theodosiijem Spassovim…, a nastupao je i uz glasovite ansamble i orkestre kao što su Londonski simfonijski orkestar, Simfonijski orkestar iz Sofije, bečki Tonkunstler orkestar, Slovenska filharmonija i dr. 
 
Dobitnik je najviše državne nagrade Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti, a Sveučilište Sv. Kirila i Metodija iz Skopja uručilo mu je počasni doktorat iz umjetnosti. 
 
Vlatko Stefanovski trio, koji još čine Ivan Kukić na bas-gitari i Jan Stefanovski na bubnjevima, krajem prošle godine objavio je hvaljeni album Taftalidze Shuffle, a svojim neodoljivim zvučnim pejzažima istkanima sviračkom virtuoznošću i posebnim senzibilitetom oduševljavaju publiku širom svijeta.

Sljedeći događaj

07
pro
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana
Gudački kvartet Rucner: Četiri godišnja doba – Zima