26
stu
Čakovec
Centar za kulturu Čakovec

Voodo Ramble, Gelato Sisters i Popsicles bend

Čakovec | Centar za kulturu Čakovec

26. 11. 2021 | 20:00

Voodo Ramble, Gelato Sisters i Popsicles bend

share

Voodoo Ramble je novo ime na hrvatskoj glazbenoj sceni. Blues rock sastav koji se predstavlja svojim albumima “Home” i “That’s why”. Albumi su isključivo autorski blues rock s pjesama na engleskom jeziku, za koje je glazbu i tekst napravio gitarist, vokal i frontmen Boris Dugi – Novački, Zamba. Bend Voodoo Ramble je već dobro poznat u domaćim blues krugovima – kao pobjednik “5th Croatian Blues Challengea” u Puli 2013. godine te kao hrvatski predstavnik na najvećem svjetskom blues natjecanju “International Blues Challengeu” u Memphisu, 2014. Godine i u Toskani 2016.god. Tko je Zamba? Lider sastava, Boris Dugi – Novački (Zamba) u svojoj je dugogodišnjoj bogatoj karijeri surađivao s mnogim poznatim glazbenicima s kojima je snimio više od tisuću studijskih pjesama te

nastupio na gotovo beskonačno koncerata. Zamba je svoje dosadašnje glazbeno iskustvo pretočio u stvaranje vlastite glazbe, a rezultat je najbolje vidljiv u zvukovima albuma “Home” i “That’s why”.

O vrhunskom glazbenom nastupu ne treba puno pričati jer tko ga dozivi neće ga zaboraviti. Bubnjar Mario Klarić već etablirani bubnjar na hrvatskoj sceni, o čijoj kvaliteti bruje glazbeni krugovi, basist Nino Krznar izuzetan glazbenik sa onim posebnim osjećajem za ritam uz Zambu na gitari i vokalu te Siniša Drobnjak na bas gitari garantiraju glazbeni doživljaj.

Gelato Sisters je vokalni ženski trio kojeg čine Neda Parmać, Sanja Parmać i Jana Valdevit. Glazba, kostimografija i energija inspirirana glazbom s početka prošlog stoljeća postali su temeljom za osnivanje jedinstvenog, snažnog i sofisticiranog projekta. Njihova se glazba žanrovski proteže od početka 20. stoljeća sve do današnjih hitova koji su obojani svevremenskim retro zvukom i skladnim troglasjem. Njihovu instrumentalnu i aranžersku pratnju čine momci iz Popsicles Banda: Tvrtko Hrelec, klavir, Goran Delač, kontrabas, Branimir Njikoš, bubnjevi, Zvonimir Bajević, truba i Miro kaodić, tenor saksofon!

Standardi swinga 30-ih i 40-ih godina poput “In the mood” ili “Boogie Woogie Bugle Boy” sastavni su dio njihova repertoara, a koketiraju i sa zvukom ženskih grupa pedesetih i ranih šezdesetih godina. Naravno, najveći utjecaj na njihovu izvedbu imaju vjerojatno najpoznatiji vokalni trio svih vremena – The Andrews Sisters. Baš kao što Gelato Sisters to rade na hrvatskim pozornicama, The Andrew Sisters 40-ih su godina svojim nastupima s big bandovima donosile jedan potpuno novi stil, bogat harmonijama i sinkroniziranim plesnim pokretima. Sljedeci taj primjer, Gelato Sisters osmislile su svoj nastup kao kombinaciju swinga, pop, soul i jazz glazbe, zanimljivih i usklađenih kostima te energicnih plesnih nastupa.

Surađivale su s brojnim hrvatskim glazbenicima, te nastupale na mnogim hrvatskim pozornicama i festivalima od Dubrovnika do Varaždina.

Ulaznica: 50,00 kuna

 

Sljedeći događaj

26
stu
Split
Hrvatski dom Split
Saint-Saëns 100