26
stu
Zagreb
Klub Močvara

Rock'n'roma dernek: Kal u Močvari

Zagreb | Klub Močvara

26. 11. 2023 | 21:00

Rock'n'roma dernek: Kal u Močvari

Kal Močvara

share

Vrelo zvuka u Močvaru dovodi veliku srpsku atrakciju koja svoj stil bazira na romskom zvuku – grupu Kal.

Predvođena karizmatičnim pjevačem i gitaristom Draganom Ristićem, ova grupa još od 1996. godine spaja romsku glazbu s raznim drugim ‘zapadnjačkim’ glazbenim stilovima pa nije čudno da su bend prozvali ‘rock’n’roma’ izvođačem.

Kal je po osnivanju 1996. godine nastupao na mnogim koncertima diljem Srbije, regije i Europe, a svojim su energetičnim nastupima odmah skrenuli pažnju na sebe. Tako su dva albuma – “Kal” iz 2006. i “Radio Romanista” iz 2009. godine objavili za ugledno izdavačku kuću Asphalt Tango iz Njemačke koja u svojem katalogu ima i takve veličine kao što su Fanfare Ciocarlia, Çiğdem Aslan ili Kottarashky & The Rain Dogs.
Kal su nakon toga nastupali na brojnim velikim festivalima poput Exita, Szigeta, Berlinale Festivala i sličnih, a sada ćemo ih napokon vidjeti i u Močvari u koju dolaze u sklopu svoje mini-balkanske turneje kojom najavljuju novi album koji bi uskoro trebao ugledati svjetlo dana.

Eklektični ritam nastao kombinacijom muzike Zapadnog Balkana sa swingom, jazzom, bluesom i popom Kalu donose jedan sasvim nov i originalan zvuk koji se prima od prvog do posljednjeg akorda. Njihova energija od svakog koncerta napravi pravi eksplozivni dernek, a nešto slično očekujemo i na ovom koncertu. U svojem specifičnom stilu osim autorskih pjesama često se čuju i pojedine obrade pa smo sigurni da će svi posjetitelji doživjeti zabavu o kojoj će se pričati.

Uskoro više informacija o ulaznicama u prodaji.

Sljedeći događaj

27 stu - 01 pro
Rock’n’roma dernek: Kal u Močvari
Hrvatska
Predavanje – Jeru The Damaja & Phat Phillie: 50 godina Hip-Hopa