25
lis
Zagreb
KSET

We Move Music Croatia

Zagreb | KSET

25. 10. 2022 | 20:00

We Move Music Croatia

unnamed (4)

share

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) izazvao je veliku pažnju glazbene industrije te medija. S obzirom na to da postoje brojna pitanja o funkcioniranju ureda za izvoz glazbe i o načinima na koje ćemo poduprijeti glazbenike, odlučili su napraviti prvo WMMC predstavljanje koje će se održati u utorak 25.10. s početkom u 20 sati u zagrebačkom KSET-u.

Koja je njegova uloga i misija? Na koji način funkcionira i čime se bavi? Kako će pomagati izvođačima? To su samo neka od pitanja na koje ćete dobiti odgovore u KSET-u. Za dodatna pitanja tu je i Q&A session, a nakon njih imat ćete priliku čuti iskustva s turneja i showcase festivala. O vlastitim iskustvima govorit će Jordi Ilić (Tús Nua), Sara Renar, Ivan Ščapec (Seine) i Nikola Runjavec (Them Moose Rush). Ulaz na događaj je besplatan.

Prije dva tjedna predstavnici WMMC-a bili su dio showcase festivala i konferencije ReConnect II u Brnu u Českoj gdje su izmijenili iskustva i kontakte s glazbenim profesionalcima iz Europe, a idući tjedan posjetit će i sedmi showcase festival BUSH u Budimpešti u Mađarskoj. Jedna od glavnih zvijezda BUSH showcase festivala je Fran Vasilić.

Izvođači iz sekcije ‘On the Move’, ŽEN, NOKTI, Subota i Seine predstavili su se na Changeover Festivalu u Beogradu prošli tjedan.

U međuvremenu, predstavnici WMMC-a posjetili su organizatore MENT festivala u Ljubljani te obavili razgovore s kolegama iz Eurosonica te SoundCzecha (češki ured za izvoz glazbe) lobirajući za hrvatske bendove.

Delegat ureda Emir Fulurija predstavit će hrvatske izvođače i WMMC ured na Womexu, najvećem world music showcase festivalu i konferenciji u svijetu koji se ove godine održava u Lisabonu u Portugalu. Razgovaralo se i s većinom izvođača koji su predstavljeni u odjeljku ‘On the Move’ o iskustvima i željama za buduće financiranje te nekim hrvatskim glazbenim profesionalkama i profesionalcima koji su predstavljali Hrvatsku u svijetu.

U sekciji ‘On The Move’, u kojoj se nalaze oni izvođači koji su samostalno bili na turneji diljem Europe ili sudjelovali na showcase festivalu unazad četiri godine, dodano je još šest izvođača, a to su Egoless, Insolate, How Yes No, Nokti, Parnepar i Subota. Ta lista će se popunjavati kako izvođači budu odlazili na turneje i showcase festivale uz sufinanciranje od strane našeg ureda.

Od aktivnosti izvođača iz sekcije ‘On The Move’ izdvajamo Ivana Grobenskog koji je objavio album ‘Apocalipstick’ već pohvaljen od strane kritike te grupu Manntra koja je najavila 8 nastupa u Njemačkoj.

Sljedeći događaj

25
lis
Zagreb
Dom sportova – Mala dvorana
Uriah Heep – otkazano