19
sij
Pula
Klub Kotač

Wicked Dub Division - Klub Kotač, Pula

Pula | Klub Kotač

19. 01. 2024 | 21:00

Wicked Dub Division - Klub Kotač, Pula

Wicked Dub Division – Klub Kotač, Pula

share

Pripremite se na novu dub ludnicu jer legendarni talijanski sastav Wicked Dub Division napokon ponovno dolazi u Hrvatsku.

Klub Kotač će u petak 19. siječnja biti sjedište dub eksplozije koju donose ove talijanske uzdanice koje još od 2005. godine haraju europskom dub scenom. Nakon serije vinilnih singlova namijenjenih soundsystem sceni, objavili su svoj prvi album nazvan “Wadada” 2011. godine, a dolazak Michele Grene, glasa B.R. Stylersa i Massimiliana Peaka 2014. označio je novi početak glazbenih eksperimenata za Wicked Dub Division. Nakon objavljenog albuma “The Rootical Dub Session” koji je predstavljen kao omaž roots reggaeu preoblikovanim u dub, Wicked Dub Division eksperimentirali su stvaranjem novih pjesama u jedinstvenom stilu što je kulminiralo izdavanjem albuma “Dub Drops” 2015. godine. Bend je nastupao na mnogim pozornicama širom Italije, otvarali su koncerte za legendarne reggae bendove kao što su Twinkle Brothers, Dub Inc i 99 Posse, a gostovali su i najvažnijim europskim reggae festivalima.

U srpnju 2015. godine osvojili su nagradu kritičara na natjecanju Voices for Freedom Amnesty Internationala Italije s pjesmom “New Slavery”. Njihov četvrti album “Deepest” objavljen je 2019. godine , a u svibnju 2022. godine objavili su “Live Studio Session #1” s North East Ska Jazz Orchestrom koji sadrži devet pjesama snimljenih uživo od strane ta dva benda zajedno. Njihov zajednički hit singl “Mama” iz 2018. godine prodrmao je naše mnoge plesne podije, a uskoro najavljuju i novu partnersku suradnju.

Kakvu moć u nastupu uživo ima Wicked Dub Division provjerite u pulskom Kotaču 19. siječnja. Gostovanja Wicked Dub Divisiona u Hrvatskoj realizirana su u suradnji s Reggae hr portalom.

Sljedeći događaj

19
sij
Zagreb
Boogaloo
ST!llness Live @ Boogaloo