12
pro
Zagreb
Klub Močvara

Windowspeak

Zagreb | Klub Močvara

12. 12. 2022 | 20:00

Windowspeak

Vizual 2

share

Sjajni brooklynski indie bend Widowspeak po prvi put dolazi u Zagreb. Mjesto svečanosti bit će Močvara, datum je 12. prosinca. Jer najbolji koncerti su ponedjeljkom. Kao posebna gošća nastupit će belgijska kantautorica Camille Camille!

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 100 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu, a na dan će koštati 120.

Widowspeak je bend nastao 2010. godine, a čine ga ga Molly Hamilton (gitara, vokal) i Robert Earl Thomas (gitara). U samom početku benda s njima je bio i Michael Stasiak koji ih je kasnije napustio. Već u kolovozu 2011. izdali su istoimeni album koji je imao sjajan prijem i kod publike i kritike. Njihov single “Harsh Realm” bio je jedan od soundtrackova u popularnoj seriji “American Horror Story”.

Drugi album “Almanac” koji je svjetlo dana ugledao 2013. producirao im je Kevin McMahon koji je surađivao s bendovima Swans i Real Estate, a snimali su ga u staroj brvnari na rijeci Hudson. Nakon toga uslijedili su albumi “All Yours” (2015.), “Expect the Best” (2017.), “Plum” (2020.). Njihov posljednji i veoma hvaljeni album s 10 pjesama “Jacket” izašao je u ožujku ove godine te će ga bend promovirati ovom prilikom. Uzore Widowspeak prepoznaje u imenima kao što Yo La Tengo, Neil Young, Cowboy Junkies, Cat Power, negdje otprilike gdje se susreću estetika 60-ih i 90-ih. Svakako treba i poslušati njihov sjajan nastup na KEXP-u.

Sljedeći događaj

13
pro
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana
Ansambl Syncronos