13
tra
Zagreb
Klub Močvara

Začarana Močvara: Tony Buck i Gianni Gebbia

Zagreb | Klub Močvara

13. 04. 2023 | 20:00

Začarana Močvara: Tony Buck i Gianni Gebbia

unnamed (1)

share

Australska grupa The Necks sigurno je jedan od najznačajnijih izvođača posljednjih 30-ak godina. Oni su svojedobno često gostovali u Zagrebu i u pravilu odrađivali rasprodane koncerte, a sada u Močvaru dolazi njihov udaraljkaš Tony Buck s novim projektom u kojem surađuje s talijanskim glazbenikom Giannijem Gebbijom.

Sve ono što krasi The Necks, avangardni jazz u kombinaciji s eksperimentalnom, minimalističkom glazbom, ali i krautrockom, važi i za solo rad Tonyja Bucka. Iako je on s The Necksima objavio ogroman broj izdanja, i dalje ima snage i energije za rad na drugim projektima. Uostalom, to vrijedi i za preostali dvojac The NecksaChrisa Abrahamsa i Lloyda Swandona – njih trojica su ukupno snimili više od 300 albuma…

Sličan je i Gianni Gebbia. Ovaj talijanski saksofonist i flautist godinama je radio i snimao s raznim projektima, a na glasu je kao jedan od značajnijih talijanskih jazz glazbenika posljednjih 30-ak godina. U posljednje vrijeme rado snima glazbu inspiriranu srednjovjekovnom i renesansnom glazbom, a saksofon i flautu često zamjenjuje nekim tradicijskim puhačkim instrumentima. Buck i Gebbia dolaze u Zagreb promovirati svoj prošlogodišnji album pod nazivom “The Fruitful Darkness”. Za taj materijal su sami rekli kako je inspiriran raznim utjecajima, ali prevagnuli su Gebbijini interesi za srednjovjekovnom i renesansnom glazbom. Album nosi impresivna, 32 minute duga skladba “The Lorrain’s Mirror Suite”, na coveru je motiv Caravaggiove slike Marta i Marija Magdalena”, a sve zajedno će uživo donijeti pravi užitak ljubiteljima jazza.

Sljedeći događaj

13
tra
Zagreb
Pogon Jedinstvo
MBZ: zeitkratzer plays Kraftwerk & Malec