09
lip
Zagreb
Dva osam

Zagreb Calling: Truth ≠ Tribe

Zagreb | Dva osam

09. 06. 2022 | 21:00

Zagreb Calling: Truth ≠ Tribe

share

Kompilacija “Zagreb Calling: Generacija bez refrena”, izdana u svibnju 2021., okupila je na jednom mjestu deset alternativnih zagrebačkih bendova. Reminiscirajući, svjesno ili ne, o nekim današnjim kultnim kompilacijama s ovih prostora, s diskografskom potporom Menarta i uz organizaciju idejnog začetnika ove ideje, producenta Vedrana Peternela, na ploči su se okupila mlada imena koja već neko vrijeme na kreativnoj razini čine kompaktnu skupinu glazbenika, koje bismo mogli i trebali nazivati – novom hrvatskom scenom.

Četvrti u nizu nastupa koji će tijekom godine bendove sa kompilacije predstaviti u DVA OSAM, nakon Ivana Grobenskog i Eine, ŽEN, te Dimitrija Dimitrijevića, biti će Truth ≠ Tribe.
Truth ≠ Tribe čine renomirani glazbenici Nenad Kovačić (udaraljke), Nenad Sinkauz (el. gitara), Jurica Rukljić (električna tuba) i Mak Murtić (saksofon, flauta, efekti). Bend je nastao 2019. godine i od tada izdao dva albuma – “Distances” (Hitchtone Records) i “Live at Vinyl Factory” (Rika Muzika).
Sastav je dio rastuće zagrebačke alternativne scene te specifično klupski jazz, rock i world bend koji koristi elemente tradicijskih ritmova, suvremenog rocka i teško opisivinih fuzija sa električnom tubom. Sastav je uspoređivan i sa sastavima poput Sons of Kemet i Comet is Coming.
U DVA OSAM nastupa s glazbom nastalom proteklih godina, u svom specifičnom stilu koji će rasplesati klub, poručuje organizator.
▬ ▬ ▬
Cijena ulaznice: 40 kn u pretprodaji, 50 kn na ulazu u klub.

Sljedeći događaj