10
velj
Zagreb
Velika dvorana Novinarski dom

Zagrebački klapski ciklus / prvi koncert

Zagreb | Velika dvorana Novinarski dom

10. 02. 2023 | 20:00

Zagrebački klapski ciklus / prvi koncert

ZKC 1 – FB Cover

share

Zagrebački klapski ciklus nasljednik je Ciklusa koncerata dalmatinskih klapa Grada Zagreba koji se održavao od 2006. do 2014. godine, a koji je u svojih devet godina postojanja donio zagrebačkoj publici niz značajnih događanja.

Ideja o obnovi Ciklusa rodila se zahvaljujući tome što je Zagreb posljednjih godina postao središte klapske pjesme u Hrvatskoj i, premda je klapska pjesma tradicionalno simbol Dalmacije, upravo u njemu djeluje velik broj klapa, više nego igdje drugdje u Hrvatskoj. U njima se više ne okupljaju samo Dalmatinci koji su zbog studija i rada došli u metropolu, već i ljubitelji klapske pjesme sa sjevera Hrvatske.

Prvi koncert obnovljenog ciklusa, sada pod nazivom Zagrebački klapski ciklus, održat će se u Velikoj dvorani Novinarskog doma (Perkovčeva 2) u petak 10. veljače 2023. godine u 20 sati. Ulaz na koncert je slobodan uz dobrovoljni novčani prilog koji će biti usmjeren na nastavak Ciklusa u kojem nas ove godine čekaju još tri koncerta!

Na prvom koncertu nastupiti će ženske klape Armorin i Ćakulone te muška klapa Kampanel, a posebno veseli što Ciklus već na samom početku ima goste – mušku klapu Bistrica iz Marije Bistrice!

Ulaz je slobodan uz dobrovoljni prilog koji će biti usmjeren na održavanje Ciklusa!

Sljedeći događaj

10
velj
Zagreb
Peti Kupe
CYCLE pres. Kai Alcé