18
sij
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

Zagrebački kvartet saksofona i Kvintet limenih puhača SiBRASS u Lisinskom

Zagreb | Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Mala dvorana

18. 01. 2024 | 20:00

Zagrebački kvartet saksofona i Kvintet limenih puhača SiBRASS u Lisinskom

Zagrebački kvartet saksofona i Kvintet limenih puhača SiBRASS

share

Program:
Milko LazarZgodbe o jazzu
Blues
Romance
Parade
Michael TorkeJuly
Kevin McKeeVuelta del Fuego
Michael KamenQuintet
Tomislav UhlikNonet (praizvedba)
Prolog
Monolog
Dijalog
Epilog
Leonard BernsteinPriča sa zapadne strane (transkripcija: D. Sremec)
Prologue
Blues
America
Maria
Cool
Somewhere
Tonight
Zagrebačkom kvartetu saksofona od samog osnutka 1989. godine djeluju diplomandi Muzičke akademije Sveučilišta u Zagrebu iz klase profesora Josipa Nochte: Dragan Sremec, sopran-saksofonist, Goran Merčep, alt-saksofonist, Saša Nestorović, tenor-saksofonist i sopran-saksofonist te Matjaž Drevenšek, bariton-saksofonist i bas-saksofonist.
Osim u Hrvatskoj, nastupali su širom Europe, u Albaniji, Austriji, Belgiji, Bosni i Hercegovini, Danskoj, Francuskoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Grčkoj, Italiji, Latviji, Makedoniji, Monaku, Crnoj Gori, Rusiji, Srbiji, Sloveniji, Španjolskoj, Švicarskoj, Turskoj i Velikoj Britaniji, u Hong Kongu, u Južnoj i Srednjoj Americi, Kanadi i SAD-u. Nastupali su na festivalima u Berlinu, Dubrovniku, Ljubljani, Minhenu, Novom Sadu, Ohridu, Orsayu, Parizu, Podgorici, Rigi, Splitu i Zagrebu, a također i na svjetskim kongresima saksofonista u Pesaru, Valenciji, Montrealu, Minneapolisu, Ljubljani, St. Andrewsu i Zagrebu te kao solisti s orkestrima u Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj, SAD-u, Kini/Hong Kongu i Kostariki.
Brojni hrvatski i strani skladatelji posvetili su im više od šezdeset novih skladbi. Ostvarili su snimke za HRT, ÖRF, RTL, RTV Slovenija, Radio France, Radio Spain, WDR, koje se nalaze na 15 CD-ova. Za svoja ostvarenja nagrađeni su nagradama Milka TrninaJudita, Vatroslav Lisinski te su dobitnici sedam nagrada Porin.
Kvintet limenih puhača SiBRASS nastao je u jesen 2011. na inicijativu članova Slovenske filharmonije i Simfonijskog orkestra RTV Slovenije. Ovoga puta u sastavu su trubači Jure Gradišnik i Tobija Hrastnik, trombonist Žan Tkalec, hornist Mihajlo Bulajić i tubist Jernej Oberžan. U repertoaru sastava nalaze se djela afirmirane literature, originalne skladbe i obrade, a istodobno izvode i nova djela slovenskih skladatelja. Uz brojne nastupe u Sloveniji, ansambl je dosad koncertirao i u Njemačkoj, Austriji, Italiji i Hrvatskoj.
Koncert je ostvaren uz potporu Grada Zagreba.

Sljedeći događaj

19
sij
Zagreb
Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog – Velika dvorana
Studenti Muzičke akademije uz Zagrebačku filharmoniju