21
sij
Zagreb
Velika dvorana Novinarski dom

Zagrebački solisti i Lovro Merčep (saksofon)

Zagreb | Velika dvorana Novinarski dom

21. 01. 2023 | 20:00

Zagrebački solisti i Lovro Merčep (saksofon)

za-web-lovro-mercep-1

share

David Mastikosa: Praskozorje za sopran saksofon i gudače – praizvedba

Lovro Merčep (Zagreb, 1990), magistrirao je saksofon 2014. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi Dragana Sremca te 2016. na Konzervatoriju u Amsterdamu, u klasi Arna Bornkampa. Paralelno sa studijem u Zagrebu studirao je na Konzervatoriju u Lyonu u klasi Jean-Denis Michata, a potom na Konzervatoriju u Versaillesu u klasi Vincent Davida.

Tijekom studija bio je stipendist grada Samobora, Zaklade Adris i Francuske vlade, dobitnik  Rektorove i Dekanove nagrade Sveučilišta u Zagrebu, Plakete grada Samobora, te je jedan od dobitnika nagrade Mladi glazbenik godine Zagrebačke filharmonije za umjetnička postignuća u 2016. godini.

Laureat je brojnih državnih i međunarodnih natjecanja, među kojima se posebno ističu 7. međunarodno saksofonističko natjecanje u Novoj Gorici (Slovenija), Concours Européen de Saxophone u Gapu (Francuska), 5. hrvatsko natjecanje mladih glazbenih umjetnika Papandopulo u Zagrebu, Međunarodno natjecanje Emona u Ljubljani i 1. međunarodno natjecanje saksofonista Josip Nochta u Zagrebu.

Kao solist i komorni glazbenik nastupao je na festivalima i ciklusima u Hrvatskoj i inozemstvu, surađujući s perspektivnim hrvatskim glazbenicima od kojih se posebno ističu Krešimir Starčević, Aljoša Jurinić, Marin Maras, Srđan Bulat i Filip Merčep. Zapaženi su nastupi uz Hrvatski komorni orkestar, Zagrebačku filharmoniju, Simfonijski orkestar HRT-a, Simfonijski orkestar RTV Slovenije, Dubrovački simfonijski orkestar i Vokalni ansambl Antiphonus, pod ravnanjem uvaženih maestra Tomislava Fačinija, Uroša Lajovica, Berislava Šipuša, En Shaoa, Stefano Mazzolenija i drugih.

 

Sljedeći događaj