04
stu
Zadar
Sportski centar Višnjik – Velika dvorana Krešimira Ćosića

Željko Joksimović u Zadru

Zadar | Sportski centar Višnjik – Velika dvorana Krešimira Ćosića

04. 11. 2023 | 20:00

Željko Joksimović u Zadru

Željko Joksimović Zadar 4.11.2023

share

Željko Joksimović | Zadar, Sportski centar Višnjik – Velika dvorana Krešimira Ćosića | Subota, 4.11.2023., 20h

U subotu, 4. studenoga 2023., u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru nastupit će jedan od najpopularnijih regionalnih glazbenika – Željko Joksimović.

Joksimović je srpski pjevač, skladatelj, tekstopisac i multiinstrumentalist. Jedan je od najuspješnijih srpskih glazbenika, a poznat je i širom regije. Karijeru je započeo još kao tinejdžer svirajući klavir i violinu u raznim orkestrima i bendovima, nakon čega je počeo surađivati s poznatim izvođačima u Srbiji.

Njegova prva pjesma „Pesma Sirena” objavljena je 1998. godine. Nakon toga je uslijedio niz hitova poput „7 godina”, „Varnice“ „Nisam te zbog lepote voleo“, „Nije ljubav stvar“, „Leđa o leđa“, „Milimetar“, „Drska ženo plava“ i mnoge druge.

U dugogodišnjoj karijeri ostvario je i mnoge uspješne duete. S Dinom Merlinom snimio je „Supermana“, s Tonijem Cetinskim „Zabludu“, s Harisom Džinovićem „Šta će meni više od toga”, a njegove pjesme „Nesanica” (izvođač Toše Proeski), „Miljacka” (izvođač Halid Bešlić) i „Lejla“ (izvođač Hari Mata Hari) ostat će zauvijek evergreeni na ovim područjima.

U suradnji sa pokojnim Predragom Živkovićem Tozovcem napisao je pjesmu „Ponoć“ za film „Toma”, posvećen velikanu narodne muzike Tomi Zdravkoviću.

Nastupao je na mnogim međunarodnim festivalima, a 2004. godine predstavljao je Srbiju i Crnu Goru na Eurosongu s pjesmom “Lane moje”, s kojom je zauzeo drugo mjesto.

Joksimović je također poznat kao producent i autor pjesama drugih izvođača, a njegove pjesme su ostvarile veliku popularnost u cijeloj regiji. Svira 11 instrumenata, smatraju ga jednim od najvećih glazbenika s ovih prostora. U karijeri je objavio više od deset albuma.

Ulaznice za koncert Željka Joksimovića u prodaji su od u sustavu i na prodajnim mjestima Eventima.

Sljedeći događaj

04
stu
Zagreb
Boćarski dom
Morcheeba u Boćarskom domu