30
lip
Bjelovar
BOHO Park

Zvonimir Šestak Groove Assembly

Bjelovar | BOHO Park

30. 06. 2022 | 20:00

Zvonimir Šestak Groove Assembly

share

Bjelovarski festival Jazzica, od 30.lipnja do 3. srpnja, ljubiteljima jazz glazbe, sugrađanima i njihovim gostima, nudi vrhunski glazbeni program na otvorenom.

Festival koji se na sceni pojavio 2018. godine, već je u svojoj drugoj sezoni, postavio visoke standarde za jazz i glazbena događanja. Grad Bjelovar prepoznao je važnost ovakvog festivala za lokalnu kulturnu scenu, te organizacijom Jazzice i brojnim drugih manifestacija Bjelovarčanima i njihovim gostima nudi pregršt atraktivnih kulturnih priredbi.

„U navici nam je reći – romantični festival pod zvijezdama, opušten, ležeran, nasmijan, i dostupan svima. Tako je i ove godine. Četvrta po redu „Jazzica“, otvoriti će svoja glazbena vrata u četvrtak 30. lipnja u 21. sat koncertom Zvonimir Šestak Groove Assemblya. Ostale koncerte ovogodišnjeg programa najavit ćemo uskoro. Svi koncerti će biti, kao i ranijih godina, na otvorenom u središnjem gradskom parku, a u slučaju kiše selimo se u Dom kulture u istom terminu. Moram ovim putem zahvaliti publici na podršci, te brojnim upitima i pohvalama koje nam svakodnevno dolaze. Naš „mali“ jazz festival pod zvijezdama raste svake godine i zato veliko hvala što ste nas prepoznali i podržali. Vidimo se 30.6. u 21 sat” izjavio je  Tvrtko Hopek, umjetnički selektor festivala

Jedan od najboljih i najtraženijih hrvatskih kontrabasista, Porinom nagrađeni, Zvonimir Šestak sa svojim sastavom Groove Assembly otvara četvrto izdanje Jazzice. Šestak će nam se predstaviti svojim prvim autorskim albumom In the Pocket objavljenim krajem prošle godine u nakladi Croatia Recordsa.

Višegodišnji kreativni proces, započet još za vrijeme Šestakovog studija jazz kontrabasa na glazbenoj akademiji u Grazu, kulminirao je 2019. godine te je ovjekovječen snimljenim albumom. Kompozicije su spoj ideja većinom baziranih na snažnom meloritmičkom odnosu bas linija i pulsacije bubnjeva na koje se nadovezuju harmonija klavira te melodija saksofona stvarajući vrlo snažan „groove“. Veliki utjecaj na kompozicije imaju afrokubanska i brazilska glazba koje izmješane s jazz formom imaju tendenciju potaknuti slušatelje i glazbenike na ples.

U Bjelovaru će uz Zvonimira Šestaka, na kontrabasu, nastupiti Saša Nestorović na tenor saxofonu, Petar Ćulibrk na pianu i Borko Rupena na bubnjevima.

Sljedeći događaj

30
lip
Zvonimir Šestak Groove Assembly
Zvonimir Šestak Groove Assembly
J.R. August