29
svi
2024
Oglasna ploča

Festival šansone

Chansonfest objavljuje natječaj za nove skladbe

Chansonfest - Festival šansone

Chansonfest - Festival šansone

share

Umjetnička organizacija Chansonfest objavljuje natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na Međunarodnom festivalu šansone 

Chansonfest se održava pod pokroviteljstvom i uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Hrvatske diskografske udruge i Hrvatskog društva skladatelja.

U obzir za prijavu na natječaj dolaze radovi visoke umjetničke vrijednosti u kojima glazba i stihovi čine jedinstvenu  cjelinu. Chansonfest nema natjecateljski karakter, a sve se skladbe izvode uživo.

Prijava za natječaj treba sadržavati naslov skladbe, podatke o autorima, notni zapis (s tekstom i harmonijskim simbolima) ili demo snimku (cd ili mp3) te ispis stihova.

Autori odabranih skladbi obvezuju se u roku od 30 dana od dana objavljivanja rezultata natječaja potpisati s organizatorom izdavački ugovor.

Autori i izvođači skladbi odabranih za izvedbu prenose pravo na organizatora da odabrane skladbe izvede, snimi i prenese preko radija i televizije, putem interneta, odnosno objavljivanja putem interneta digitalnim putem ili bilo kojim načinom (re)emitiranja te da ih objavi na nosaču zvuka i/ili  slike odnosno da neka prava snimljene izvedbe prenese na treću osobu. Sva ostala autorska i izvođačka prava autor, odnosno izvođač pridržava za sebe.

Odabrane skladbe bit će izvedene na Međunarodnom festivalu šansone „Chansonfest“ uz eventualni izravni ili odloženi radijski i/ili televizijski prijenos u ponedjeljak, 4. studenoga 2024. s početkom u 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog, Trg Stjepana Radića 4, Zagreb.

Rok za prijavu na natječaj je 16. rujna 2024.

Prijave se mogu poslati:

poštom na adresu:

HRVATSKO DRUŠTVO SKLADATELJA

Natječaj Chansonfest
Berislavićeva 9
10000 Zagreb, Hrvatska

e-mailom na adresu:
[email protected]

Moglo bi Vas zanimati