12
lip
2022
Podcast

Mile Kekin: „Ne bih još pričao o tome da odlazim iz Hladnog piva“

Mile Kekin

Mile Kekin / Screenshot Glazba.hr

share

Mile Kekin vokalni je solist i autor skladbi Hladnog piva, benda koji ove godine obilježava 35. godinu djelovanja i tim se povodom upravo nalazi na turneji koja obuhvaća 35 nastupa. Kao i uvijek, energične nastupe prati velik broj poklonika, bez obzira gdje svirali, u zadružnom domu ili na stadionu.

Hladno pivo se nakon četiri albuma transformiralo iz punk kolektiva u punokrvni rock-organizam koji pripada samom vrhu hrvatske rock-glazbe. Ipak, potreba da se neprestano vraćaju korijenima, eksperimentiraju i – zapravo – rade što žele i kad žele, pa i po cijenu neuspjeha, spriječila ih je da postanu dinosauri. Hladno pivo je na koncertima uvijek osvježavajuće, a neprestano repertoar obnavlja novim zanimljivim pjesmama. Ipak, već 15 godina, od albuma Knjiga žalbe, Hladno pivo nema album kojim bi repetiralo žestinu i vrsnost ranih radova.

Je li vrijeme za rastanak? Mile ne želi decidirano odgovoriti na to pitanje, ali ne demantira glasine o tome da odlazi iz banda nakon završetka turneje. U razgovoru kaže kako će sa kraju turneje band sjesti i odlučiti što će dalje biti s njim. Mile paralelno razvija solo-karijeru, a isto tako zakoračio je u političke vode, na gradskim izborima.

Od razornih anti-establishment pjesama kao što je “Politika”, Mile je lakonski zakoračio u politiku, kao što se inicijalni antikorporativni stav benda transformirao u činjenicu da se njihova pjesma koristi u kampanji trgovačkog lanca. Mile, dakako, nema problema s time, a u razgovoru iznosi svoju optiku odgovora slijede li za Hladno pivo dani zatvorenih vrata.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku.

Moglo bi Vas zanimati