26
velj
2022
Podcast

Opušteno: Petar Dundov

Petar Dundov

Petar Dundov

share

Petar Dundov je u glazbi još od vremena kad se software tek počeo koristiti kao izvor zvuka, a techno kao žanr je bio u samome nastanku. Na hrvatskoj, ali i svjetskoj glazbenoj sceni, održao se do danas, do ere u kojoj glazbom sve češće dirigiraju – algoritmi.

“Danas nemamo apsolutno nikakvo ograničenje oko toga što se može učiniti sa zvukom. Od smislenih intervencija nam ostaje samo – ljudska kreativnost”, kaže nam Petar, na glasu kao ponajbolji hrvatski DJ i producent, koji je, zahvaljujući svojoj glazbi, obišao cijeli svijet.

A da se nije bavio glazbom, Petar bi bio kozmolog. Oduvijek ga fasciniraju apstrakcije, nepoznato, svemir.

“Techno i jest futuristička glazba”, govori.

Na tragu tih motiva, koji se oduvijek provlače kroz njegov rad, nastao je i njegov posljednji EP Cosmic Theatre, koji je izašao na The Escape Velocityju, podlabelu poznatog Axis Recorsa, koji je u vlasništvu velikog Jeffa Millsa.

“Svaka od četiri pjesme ima svoju priču. Generalno su izdanja The Escape Velocityja inspirirana znanstvenom fantastikom”, priča Dundov, dodajući da se ovim izdanjem “vratio u techno underground”.

Petar nam je u razgovoru otkrio i kakav je Jeff Mills dojam ostavio na njega osobno, saznali smo da s Gregorom Tresherom (s kojim je dobio i Electora) radi na novom albumu, pričali smo o tehnologiji i glazbi, a pri tome se dotaknuli čak i novog izdanja Taylor Swift.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku.

Moglo bi Vas zanimati